Witam. Od dłuższego czasu dzieje się coś niepokojącego z moim komputerem. Mianowicie, gdy gram w jakąś grę (np. Euro Truck Simulator 2) wszystko idzie bardzo dobrze, nic się nie tnie, grafika ustawiona na wysoką ale po 10-15 minutach ekran zaczyna migotać i jeśli szybko nie wyłączę gry następuje totalna zwiecha i pomaga tylko odłączenie prądu. Natomiast jeśli wyłączę grę w porę wszystko działa ok. Mam windows 7 po reinstalu i przez chwilę było ok, mogłem grać baaardzo długo ale po jakimś czasie problem wrócił, więc zwracam się do was z pomocą. Problem był przed reinstalem, po reinstalu zniknął, ale po jakimś czasie powrócił. Zwróćcie uwagę na hardware.
Pomyśl sam - za ciepło, może zakurzona, może coś z coolerem GPU nie dolega, trzeba wymienić pastę, może trzeba dołożyć wentylator/y , może za ciepło w budzie, może źle buda ustawiona i nie ma przepływu powietrza.
Jak masz te 500 zł to kup tę kartę i zasilacz. Ja za swoją dałem 300 zł + zasilacz 85 zł (licytacja) i w ETS2 wszystko na ultra, skalowanie 200 %, do tego w FullHD i fpsy nie spadają poniżej 22, w mieście najczęściej tak jest, ale czego wymagać od takiego komputera, który wyszedł mnie nie całe 700 zł.
Dzięki Misiek1227, zastanawiam się między Radeonem HD 7770 a 7790 i zasilacz do tego.
zmierzyłem temperatury jeszcze raz i przed grą wynosiła ok 55 stopni a po wyłączeniu się ok 85 stopni, później wróciła do normy. Przeczyszczę go jutro…