Problem z grafiką w grze

witam

KG: geforce 7900 GS

problem polega na tym, że po nowym patchu dosyć znacznie spadły mi fpsy. powodem tego były sterowniki do grafiki a mianowicie używałem dosyć starych. po aktualizacji fpsy podskoczyły i to znacznie do ok 80. na starych sterowinkach przed patchem miałem do 40 a po patchu ok 18.przechodząc do sedna wszytsko wydawałoby się spoko ale gdy gra się wczyta pojawia się inny problem: po ok 30-40 sekundach rozmazuje się cały ekran i nic nie da się zrobić. jedynym ratunkim jest alt+tab i powrót do gry. wtedy obraz wraca do normalności ale po kolejnej chwili robi się to samo przez co gra staje się niemożliwa. dorzuce do wątku zdjęcie monitora ponieważ gdy robie prontscreena i wklejam do painta obraz wygląda normalnie. nie wiem czy to wina grafiki czy monitora. z góry dzięki za pomoc

th_Inne-IMAG0095_1337957323.jpg

Wina sterowników, najnowsze nie zawsze znaczą najlepsze, jaką masz konfigurację sprzętową? Komputer się nie przegrzewa? Miałem to samo na starym radeonie 9200.

Komputer ani grafika się nie grzeją. Athlon 3000+ 2gb ram i GF 7900 gs. Jakaś rada odnośnie konkretnych sterowników?

Spalona grafa? Na to właśnie wygląda…

spalona to ona nie jest bo na poprzedniej wersji sterowników wszystko było ok zresztą w counter strike w windowsie czy przy oglądaniu filmów wszystko działa ok

Ale rdzeń może dogorywać. Nowsze stery mogły więcej wyciągnąć z karty co poskutkowało uszkodzeniem rdzenia. Cs nie jest zbyt wymagający dla grafiki, więc karta nie wykazuje cząstkowego uszkodzenia.