Problem z grafiką w Vista Basic


(Stdstudio) #1

Od kilku dni przeszukuję fora internetowe w poszukiwaniu rozwiązania problemu.Chodzi o grafikę w Vista Home Basic.Krótko mówiąc wielka lipa.Posiadam dwa inne komputery.W jednym stacjonarnym stoi XP,w jednym z laptopów (Advent) stoi Vista HP 32 bit a w lapku który ostatnio zakupiłem w sklepie(Toshiba Satellite L350D) jest Vista Home Basic 32 bit.Taki sam system ma dwoje znajomych w swoich laptopach, HP 6735s i Samsung R 510 no i problem jest ten sam czyli widać piksele.Zdjęcia obojętnie jakie czy duże czy też miniatury wyglądają jak puzzle i są niewyraźne.We wszystkich jest grafika ATI Radeon.Ściągałem najnowsze sterowniki,w ustawieniach też jest ok a jak było tak jest i nic nie pomogło.Nie wiem czego się już czepić.Może ktoś ma podobny problem i znalazł jakieś rozwiązanie.Byłbym bardzo wdzięczny. Poniżej wstawiam zrzut ekranu z przykładową fotką.Takie coś jest na wszystkich a jeśli są gdzieś osoby to na niektórych nawet nie można rozpoznać twarzy.

thumb_40137f9d.jpg


(kijek) #2

Chyba głębię kolorów masz ustawioną na 16 bit.


(Rmk) #3

(Stdstudio) #4
  1. Przy tej grafice (ATI Radeon 3100 Graphics) max rozdzielczość to 1440x900 i taka jest ustawiona(w laptopie z Vista HP ustawiłem taką samą i jest OK)

  2. Głębia jest w dwóch opcjach 16 i 32 bit. Ustawione oczywiście 32 bit

  3. Odświeżanie jest 60Hz (innej opcji nie ma)

  4. Defekt??? W każdym laptopie z Vista Home Basic? (pisałem że w innych z tym systemem jest to samo)

Tak więc nadal nic nie wiem :frowning:

Ps.Właśnie wczoraj znajomy kupił lapka również z grafiką ATI Radeon ale system jest Vista Home Premium i wszystko jest ok.