Witam serdecznie.
OD jakiegoś czasu mam problem z komputerem, wydaje mi się że może być to problem ze sterownikiem grafiki aczkolwiek nie jestem pewny. Po uruchomieniu komputera na monitorze pojawiają mi się kolorowe paski, mieszają się kolory a po chwili wywala czarny ekran. Komputer cały czas chodzi ale monitor przestaje działać. Zamieszczam logi z FRST i z góry dziękuję za pomoc. Shortcut.txt (50,1 KB) Addition.txt (28,4 KB) FRST.txt (142,1 KB)
Raczej nie ze sterownikiem grafiki, ale z karta graficzna. Konkretnie na 90% nadaje się na śmietnik/do pierkanika i na smietnik.
Diagnoza tego problemu to nie zabawa na logach, ale podłaczenie karty do drugiego komputera : będzie problem- zepsuta, uruchomi się i będzie działać przez jakieś czas OK, to szukamy dalej.
Inaczej/na odległosć nie zrobisz diagnozy.
W porządku dziękuję za odpowiedź. Jutro sprawdzę na innym komputerze czy działa. Dodam jeszcze że w trybie awaryjnym śmiga normalnie
To akurat zdarza sie, powiedz jaka to karta. W trybie awaryjnym nie łąduje sterowników, tylko uniwersalne, cos tak kojarzę. Jeżeli to Jakieś Radeon 8000 czy NV 600, to wiek by potwierdzał zgon.
Jak będziesz na drugim PC, to zainstaluj sterowniki i zrób z 15 minutowy test lub odpal jakąs grę wymagającą.
Karta to Nvidia geforce Gtx 770
Pozdrawiam
Gorąca bestia, jak juz beziesz test tam robił, to sprawdź też temp. , może pasta zaschła na kamień i stąd zabawa, ale watpię.
Ten temat został automatycznie zamknięty 30 dni po ostatnim wpisie. Tworzenie nowych odpowiedzi nie jest już możliwe.