Problem z grami na karcie radeon 9600 pro

Mam taki problem otóż większość gier menu wygląda tak 7fcbeb8aafc5fd18m.jpg mafia 1 tak samo gdy chce załadować profil,w sin city 4 komputer się restartuje kiedy wybiorę dzielnice próbowałem nawet the sims 2 z ciekawości i komputer po jakimś czasie się restartuje ale przez ten moment działania działa normalnie dodam jeszcze ze gdy chce wykonac test programem 3d mark05 wyswietla mi sie taki komunikat e4f0f9504b1ac777m.jpg (ale gdy odhaczę sekcje game tests i zostawię tylko cpu tests niema żadnego błędy ze strony 3dmark05. Jedyna gra która chodzi normalnie to colin mcrae rally 2. Dodam ze system jest po formacie wcześniej było to samo. Moja konfiguracja komputera: Procesor athlon xp 2500+, ram 2 gb ddr goodram, karta graficzna ati radeon 9600 pro, płyta główna: asrock k7vt4-4x, system windows xp professional 32bit ( z wbudowanym service pack 3 i DirectX 9.0c) doinstalowałem poprawkę directx_feb2010_redist i sterowniki 10-2_legacy_xp32-64_dd_ccc które gdy odinstalowałem nie dały żadnej różnicy, gdy zainstalowałem sterowniki Omega Drivers v3.8.252 system niechciał się odpalic ładował się i restartował dopiero gdy weszłem w tryb awaryjnyi odinstalowałem system włączył się normalnie. teraz jest z zainstalowanymi sterownikami przez menadżer urządzeń (pliki są z 10-2_legacy_xp32-64_dd_ccc). Tutaj macie jeszcze screen z dxdiag e09c6385f95b0b20m.jpg i screen z wyborem rzeczy w 3dmark05 456177db14a2d420m.jpg

Jeśli potrzebujecie jeszcze jakieś dane piszcie. Proszę o odpowiedź.

Wyskakuje błąd z brakiem ilości pamięci na karcie graficznej. A w sims2 grasz w full detalach? A jak możesz sprawdź 2001/2003 3dmark, na domyślnych ustawieniach, jeśli nie wyskoczy błąd taki jak wyżej to być może za mało pamięci ma grafika, no ale to dziwne.

Zasilacz, ster to chyba max CCC wersja 9.3 do tej karty. Trzeba sprawdzić kartę na innym kompie lub kompa na innej karcie, bo może uszkodzona.

Może jest podkręcona ?, przegrzewa się ?.

adiwa9 , nazwij temat konkretnie, bez zbędnych problemów w tytule. Inaczej wyciągnę konsekwencje. Przeczytaj proszę ten temat. viewtopic.php?f=16&t=394978

JNJN , Zasilacz jest na pewno sprawny bo jest dość nowy yesico 430w karta jest raczej sprawna bo działa normalnie jedyny problem w niej to nienasmarowany wcześniej wentylator, a co do tych sterowników to o tym nie wiedziałem. a wiesz może oco chodzi z tym komunikatem w 3dmark06?? aa jeśli możesz to podzuc dobre stery najlepiej oryginalne ze stronki amd.

Monczkin , Przepraszam ale nie mam pojęcia jak inaczej to nazwać może masz jakieś propozycje??

Szukaj w googlach i do testu użyj max 3DMark2001 lub 2003. Karta ładnie pracuje na sterze wersja 6.5 bez CCC. Weź odinstaluj dokładnie wszystko co oprogramowanie i stery karty, a dopiero instaluj nowe. Stery do płyty głównej masz oczywiście wgrane ?.

viewtopic.php?t=9838

Po zainstalowaniu nowych sterów i directa - z uruchom wpisz dxdiag i zrób testy.

Dziękuje wszystkim za pomoc przyczyna były sterowniki ati catalyst 10.2 zainstalowałem 8.12 i działa jak należy. tutaj jest lista wszystkim sterowników pod Windowsa xp: http://support.amd.com/us/gpudownload/w … iw_xp.aspx