Problem z grami. Po uruchomieniu gra sie wiesza


(Xardas07) #1

Witam. Mam nastepujacy problem.. Zadne gry niechca mi dzialac. Ani na XP ani na Viscie. Tzn instalacja jest udana. gra sie odpala , ale nawet na minimalnych wymaganiach sie wiesza. Konfiguracja mojego komputera : WINDOWS XP sp3 , AMD Athlon 64 X2 Dual Corre Processor 6000+ ,3.00 GHz 3,25 GB RAM , karta graficzczna GF 9600 GT 512MB Niewiem dlaczego nic niechce dzialac. Oczekuje POMOCY!!


(SeBoLaS) #2

Banalne pytanie ale czy stery od karty graficznej i directx poprawnie zainstalowane??


(Krzkaczor) #3

Sterowniki zainstalowane?


(Damian1030) #4

Ehh....Zapraszamy Do Zainstalowania Sterowników


(Xardas07) #5

Sterowniki zainstalowane. Wszystko jest . DirectX 9 z czerwca. I wciaz sie wiesza. Poczatkowo myslalem, ze to wina Visty, bo tam tez tak bylo. Wiec XP zainstalowalem i problem wciaz jest. Gdzie mozna pobrac najnowsze sterowniki do GF 9600 GT??


(Damian1030) #6

hmmm....sterowniki do GF 9600 GT powiadasz może ta stronka pomoże..

http://www.graficznepc.pl/sterowniki-geforce


(Xardas07) #7

na tej stronce akurat nic nie znalazlem.. Chyba bede musial poszukac na stronie NVidii tych sterownikow.. chociaz watpie, ze pomoze, bo jak na Viste sciagnalem najnowsze stery to poprawy nie bylo.


(Antywirus) #8

Sprawdź sterowniki od Procesora. zainstaluj je z płyty cd która powinna być dołączona do płyty głównej


(Xardas07) #9

Sterowniki od procka zainstalowane z oryginalnej plytki.. I nic to nie pomoglo. Niewiem juz o co tu biega.. Zadna gierka niechce normalnie dzialac.Sprobuje jeszcze na stronie GF....


(Frog) #10

BlackPearl , popraw tytuł tematu, używając przycisku ac7a4cd89050aa6e.gif


(Lukaszk 89) #11

Patrzyłeś jakie jest użycie ramu i proca podczas grania?Nie przegrzewają się części(sprawdź w Everescie Ultimate Edition)?


(greh) #12

Na pewno tak jak powiedział a raczej napisał kolego Lookasz89 na pewno wina temperatury... Wiatrak na karcie graficznej i procku sprawny w 100%?

Sprawdź i daj odpowiedź...


(Xardas07) #13

Zainstalowalem tego Everesta.. I pokazuje podczas "grania" Temp rdzenia 1 : 43stopnie , temp drugiego rdzenia 46 stopni. temp plyty glownej 39 stopni, czyli nie jest za goraco. Poza tym zainstalowalem DirectX z listopada i ostatnie sterowniki do karty graf. takze listopad. Nic sie nie zmienilo, KAZDA gra sie wiesza. Juz niewiem co z tym zrobic.. Podpalic...


(Keymen3) #14

jest jeszcze takie rozwiązanie, może wystarczy zmienić w BIOSIE częstotliwość przacy złącza PCIe x16 ze standardowej 100MHz na coś w zakresie 101-104MHz, często bywa, że to jest przyczyną mulenia gier!


(Xardas07) #15

A gdzie to znajde w tym biosie? Bo nie mam pojecia.


(Keymen3) #16

:oops: sam już nie pamiętam... poszperaj


(Xardas07) #17

Jak ja zaczne szperac to caly bios wylacze #-o Wiec nie probuje .. Moze ktos wie,jak to znalezc? Albo jaka moze byc przyczyna tego mulenia??


(greh) #18

A cały komputer wydala prądowo?

Sprawdź zasilacz...


(Xardas07) #19

Komputer działa prawidlowo. Do czasu az wlacze gre . Wtedy sie wiesza co okolo 10 sekund. Chyba jest jakis problem techniczny ze sprzetem. I zostala mi tylko wizyta w serwisie..


(Keymen3) #20

Co do tego PCIe to ja mam płytę Asusa i u mnie robi się tak: wchoszę w zakładkę Advanced potem FreeJump Configuration przestawiam na Manual (ręczne) i mam PCIe Speed 100, przestawiasz na np. 102 (ale nie więcej niż 104!!) i wychodzisz z Biosu zapisując zmiany!