Problem z grami, proszę Was o rozwiązanie

Witam szanownych użytkowników Tego forum. Otóż mam problem, którego nie mogę rozwiązać.

Posiadam system operacyjny Windows Vista. Laptop posiada 3gb ram, procesor intel core 2 duo 2.00ghz oraz kartę graficzną nVIDIA Geforce 9300m G.

Problem polega na tym, iż gry typu S.T.A.L.K.E.R, DMC4, Risen, Gothic 3 nie chcą chodzić na moim kompie, to znaczy nie mogę grać na najwyższych ustawieniach graficznych. Takie gry powinny mi chodzić na laptopie bez problemu. Tak dla szczegółu asus został zakupiony w 2007/2008. Nie dokupywałem żadnych nowych części, był ostatnio czyszczony. Proszę Was serdecznie o rozwiązanie problemu.

Dzisiaj pobrałem 2 Service Packi dla Visty, jednak to nic nie zmieniło.

Jeśli czegoś nie napisałem albo zrobiłem to w złym dziale upomnijcie mnie.

PS: Problem istnieje od samego początku, czyli od zakupienia laptopa.

Laptopy nie są idealne pod gry komputerowe wiec to jest normą że nie będą chodzić idealnie.Do tego widzę że masz 2.00 Ghz A to jest zbyt mało żeby ci wydaliło gry na najwyższe choćby gothic 3.

Wiem, że laptopy nie są idealne pod gry komputerowe, ale powinno mi chodzić na luzie spokojnie większość tych gier.

Co do procka to przecież jest dwurdzeniowy, czyli ma 4.00Ghz, więc G3 powinno śmigać.

Hah, padłem :smiley:

Szybkości taktowania procesora się nie sumuje…

No i wszystko jasne, słabiutka karta graficzna…

Ja mam bardzo podobnego laptopa tylko że mam kartę graficzną ATI Radeon HD 3400 256MB i grałem w Risen i Gothic 3 na średnich/wysokich ustawieniach i grało się całkiem dobrze. Na najwyższych ustawieniach nie pograsz. Chociaż że w GTA 4 co mnie dziwi nawet da się grać:D Nic się nie da zrobić żeby gry lepiej działały, tylko kupno nowego PC lub konsoli do gier:D

Nie jestem jakimś ekspertem w dziedzinie komputera- wyjaśniam.

Nie interesuje mnie kupno nowego PC lub konsoli. A gdybym zakupił lepszą kartę graficzną to by coś to zmieniło ? Jeśli tak to jaką dobrą kartę mi polecacie ?

Trzeba było kupić stacjonarkę, do laptopa nie włożysz nowej grafiki :slight_smile:

Wiem, że laptopy są słabe do gry, no ale bez jaj. Żeby np S.T.A.L.K.E.R. Cień Czarnobyla na MINIMALNYCH ustawieniach się zcinał to coś jest nie tak chyba. Widać jacy z Was ‘‘eksperci’’, chociaż ja sam /cenzura/ się znam.

Kup Xboxa360 i nie bd miał żadnych problemów z graniem w gry.