Problem z grami

Witam potrzebuje pomocy z moim komputerem.
Otóż wiem że to nie jest demon prędkości itd itp ale niewiem czym to idzie że on tak słabo radzi sobie z grami typu “GTA V”, “Far Cry”, ogólnie z większością gier. Zaś nie ma problemu z lolem, na spokojnie na wysokich 300 fps stałych trzyma, co może być przyczyną? Może trzeba coś wymienić? Komputer ma już swoje lata (około 5 lat). Proszę o pomoc bo zależy mi na graniu na tym komputerze, jako spędzanie czasu wolnego dla relaksacji :stuck_out_tongue: ponieważ już z rzadkością używam go do np. bankowości, od tego i całej reszty służy już telefon :smiley:
Parametry:
Procesor: Intel® Core™ i5-4430S CPU @ 2.70GHz, 2694 MHz 4-rdzeniowy
Ram: 4 GB fabrycznie + dokupiona kostka 4 GB
Karta Graficzna: Nvidia Geforce GT 640 1GB
System: Windows 10
Nazwa Jednostki: Asus m51ac

Zmiana grafiki na wczoraj!
LOL nie potrzebuje dużo pamięci grafiki VRAM, ale inne gry już owszem!
Napisz jaki masz budżet, a my coś poszukamy.
Wstępne minimum określam na RX 460 4GB.

No nie mam jakiegoś określonego budżetu, poprostu ile trzeba będzie tyle ogarnę i kupię :slight_smile: chcę poprostu najtaniej, nie musi być jakoś mega 120 FPS na maxymalnych w GTA ale wystarczy że na nisko-srednich z wysoką rozdzielczościa te stałe 30 FPS :slight_smile:

Grafika ok, nie wiem tylko, czy i na ile będzie jej się dobrze z prockiem gadało. Tzn. ma on swoje lata, i mimo sporej wydajności, już trochę ustępuje obecnym 4 rdzeniowcom- jakoś tak pomiezy athlonem 200 a 2200G. Warto googlnać, czy ludzie nie narzekają;)