Problem z graniem na padzie w Grid'a

Witam

Otóż mam problem z grą na padzie w grę Race Driver:Grid. Grę posiadam oryginalną. Mój pad to Tracer flash fighter TRG-FF. Gra rekomenduje pada z Xboxa 360 ale w instrukcji jest napisane że obsługuje również inne modele padów i kierownic. Problem leży w tym że chodź pad jest podłączony i działa choćby z Track Mania Nation. Dlaczego gra go nie wykrywa? Proszę o pomoc i z góry dziękuję

W ustawieniach gry też nie masz pada??

Wchodzę w controls i próbuję zmienić sobie używając przycisków z pada i nic ;/ Jest jakaś łata czy co? Może tylko pada z x’a360 obsługuje ale to wątpliwe.

Nie wykrywa go po prostu. Tylko jak to zmienić?

Niewiem jak jest, bo nie mam tej gry. Wejdź w ustawienia z może będzie do wyboru jakiego urządzenia ma używać. Keyboard, lub pad poszperaj w ustawieniach klawą.

heh, proszę o pomoc kogoś kto ma grida i gra na padzi, ale i tak dziękuje adam749 że się pofatygowałeś =D>

W dniu 30.06.2008 , o godzinie 10:59 został dopisany post przez dulak_rTb328

Chyba wiem w czym leży problem, mam nie kalibrowany kontroler. Tylko tu powstaje problem jak to zkalibrować.

Wejdź w opcje ‘controls’ potem wybierz ‘custom’,

najedz strzałkami na to co chcesz i nacisnij ctrl

http://img.org.pl/obrazek/cek4JnbHxmG.jpg

tylko ze u mnie tego nie ma ;/ toż próbowałem w ten sposób ale tego u mnie nie pisze ;/ Masz zkalibrowanego pada?

Taa. Ale ja mam kierownice.

Moze spróbuj w panelu sterowania > kontrolery gier > i od nowa go ustawić.

Mam windowsa po ang. i to trochę problematyczna czynność bo próbowałem to zrobić. Kurde dlaczego Grid go nie wykrywa?