Problem z GTA 5, klatki spadają do 30

Cześć, mam problem z GTA 5, mianowicie po paru minutach gry klatki spadają mi do 30, i utrzymują się tak przez 15-30 sekund (nawet gdy stoje w miejscu i nic nie robie) po czym wracają z powrotem do 60. Nie powiem, jest to czasami denerwujące, dałoby się to jakoś naprawić?
Moje specyfikacje to
AMD FX™ 4300 Quad-Core 3.80 GHz, 16GB Ram, Nvidia GeForce GT 630 (4 giga), SSD 500GB.

W Counter Striku miałem podobnie, ale się z tym jakoś uporałem. Tylko z GTA 5 coś nie mogę dać rady

1. Ustawić tryb zarządzania energią w sterowniku na wysoką wydajność.
  2. Wyłączyć synchronizację lub przełączyć tryb synchronizacji na adaptacyjny w panelu sterownika nv.
  3. Obniżyć ustawienia jakości w grze.

Słaba ta grafika na tą grę.

@anon42271672 próbowałem, nie zadzialało
@anon32084273 Może za rok wymienie, bo duże ceny są. W międzyczasie i tak mi nie przeszkadza granie w 60 klatkach

Jak chcesz na nówkę ze sklepu i jeden z najnowszych modeli to faktycznie drogo :slight_smile:

Takie coś by ci wystarczyło:

Narazie wytraciłem budżet więc nowej karty nie kupie, chciałbym na tej troche pograć. No ale są spadki fpsów i sie nie da po prostu

Uznajmy że problem nie do końca załatany, utworze nowy wątek w którym ogólnie napisze problem

Tylko nikt nie przyspieszy ci cudownie grafiki. Tego się nie da.

Hejka, Ogólnie nie może to tez leżeć po stronie Karty. GTA V ma grafikę tak zrobiona ze jak cos Wyłączysz w Ustawieniach to FPSy spadną nawet do 10 na słabszych i Starszych Komputerach

Do rzeczy których nie można wyłączyć w GTA V bardzo istotny jest V-Sync. W większości Grach V-Sync robi to ze gra działa Znacznie gorzej na słabszych Komputerach i skutkuje mniejsza ilością Klatek na Sekunde, ale w GTA V V-Sync działa odwrotnie, wyłączając go gra zacznie działać znacznie gorzej niż przy włączonym. Jak ja wyłączyłem na swoim PC V-Synca to skutkowało to Spadkami klatek nawet do 20 FPSow i wolnym ładowaniem sie tekstur. Nie rozumiem jak to działa, ale ważne ze Pomaga.

Ale może tez tak być te Twoja karta nie wyrabia i nic to nie zmieni.

Ten temat został automatycznie zamknięty 180 dni po ostatnim wpisie. Tworzenie nowych odpowiedzi nie jest już możliwe.