Problem z gtx 1070 g1 gigabyte


(banan006) #1

Problem jest następujący otóż zakupiłem kartę kilka dni temu i od razu po usunięciu starych sterowników zainstalowałem najnowsze i odpaliłem grę homefront the revolution moim oczom ukazał się dosyć żenujący widok 30 fps na najwyższych ustawieniach.Moje podzespoły to:
-i5 4460
-ram 8gb
-gtx 1070 g1 gigabyte
-zasilacz silentiumpc vero l1 500W
-płyta główna gigabyte z97x gaming 5


#2

Do grania dzisiaj 8GB RAM to za mało. Jaki system masz??


(banan006) #3

Windows 10 64bit


(banan006) #4

W call of duty mwr mam około 10 fps


#5

Podaj temperaturey CPU i GPU w stresie i w idle. HWMonitor i, żeby logi robił :slight_smile: Potem plik Loga wklej tu :slight_smile: Jakie chłodzenie na CPU? Jaka buda?


#6

Najnowsza wersja 15063 Win 10 czy starsza? Sterowniki instalowałeś z CD/DVD dołączonego czy ze strony Nvidi najnowsze?


(banan006) #7

HWMonitor.txt (56,3 KB)


(banan006) #8

Windows jest najnowszy.Sterowniki ze strony nvidia.Chłodzenie INTEL Cooler BOX.


#9

Temperatura grafiki w stresie?


(banan006) #10

Obudowa jest dość masywna i duża dokładnej nazwy nie pamiętam.


(banan006) #11

70 stopni


#12

Gra Oryginalna czy nie koniecznie?? Jakiś antywirus itp w tle chodzi?


(banan006) #13

Akurat ta gra nie ale inne kupione działają podobnie np cod mwr przy którym mam 10 fps na wysokich i na niskich w tle chodzi tylko avast a resztę powyłączałem.


(banan006) #14

Właśnie teraz dostałem informacje po włączeniu call of duty mwr Twój procesor nie spełnia minimalnych wymagań do uruchomienia call of duty moder warfare remasted.Wydaje mi się że jest to niemożliwe


(banan006) #15

Czasami jeszcze mam czarny ekran wtedy muszę wyłączyć i włączyć monitor


(LORDEK) #16

A dlaczego w HWMonitor widnieje:

Number of cores 3 (max 4)
Number of threads 3 (max 4)

Wyłączałeś jakiś rdzeń? Przepuść test OCCT czy prime i zobacz czy się coś nie dzieje w trakcie. Nie wiem czemu, ale wygląda to na uszkodzenie procesora lub jakieś dziwne ustawienia. Wyjmij go, zobacz styki, ew. zresetuj wcześniej BIOS. Sterowniki do płyty głównej zainstalowane? Mostki, nie mostki, chipsety?


(banan006) #17

Wyłączyłem 1 rdzeń tylko teraz nwm jak go włączyć :smiley:


(LORDEK) #18

A gdzie go wyłączałeś? Jak w BIOSIE to resetuj ustawienia BIOSU i po problemie. Po co go zresztą wyłączałeś?


(~MacG) #19

Pewnie grzebałeś w msconfig.