Niedawno spalił mi się mój PC, dysk i parę innych rzeczy zostało w miarę sprawne, muszę wyciągnąć hasło z IE 6 (chyba), podłączyłem dysk do innego pcta (jako slave ) niestety wszystkie znane mi programy do wyciągania haseł z ie nie zabierają się za szukanie w moich nowych partycjach (na starym dysku)… Co mam robić? hasło jest zapamiętane przez przeglądarkę… Da sie jeszcze to hasło odzyskać?
C:\Documents and Settings"nazwa użytkownika"\Cookies
Jest on ukryty, aby go zobaczyć wejdź w:
panel sterowania -> opcje folderów:
pokaż ukryte pliki i foldery
odznacz ukryj chronione pliki systemu operacyjnego
i daj ok.
W windowsie z którego korzystasz skopiuj plik “index.dat” z konta użytkownika którego aktualnie korzystasz do jakiegoś innego folderu - chodzi o jego późniejsze przywrócenie.
Podmień plik (index.dat) z uszkodzonego dysku z konta użytkownika którego hasła chcesz znać do folderu “Cookies” konta użytkownika którego aktualnie korzystasz.
da się odzyskać ale zobaczyć gdzie IE zapisuje hasła (w jakim pliku) następnie ten plik kopiujesz i wklejasz to to samo miejsce tylko już w nowej przeglądarce
W windowsie z którego korzystasz skopiuj plik “index.dat” z konta użytkownika którego aktualnie korzystasz do jakiegoś innego folderu - chodzi o jego późniejsze przywrócenie. - robię backup
Podmień plik (index.dat) z uszkodzonego dysku z konta użytkownika którego hasła chcesz znać do folderu “temp” - dlaczego do temp a nie cookies ???