Od początku, kupiona wczoraj. Tak, podpięte, w zasilaczu było tylko jedno wyjście 6 pinowe więc użyłem przejściówki z dwóch wejść (nie pamiętam jak się nazywają, w starych komputerach zawsze były) na jedno 6-pinowe.
Niepodłączenie zasilania dodatkowefo do karty graficznej, albo przegrzewanie, szczególnie jeśli to jest referent… nie rozumiem dlaczego pytasz… przecież masz te odpowiedzi w opisach znaczenia diód które sam podałeś…
Poczytaj - Konkretne tematy… ze zwróceniem szczególnej uwagi na pierwszy post. Proszę poprawić tytuł tematu na konkretny, mówiący o problemie. W celu dokonania zaleconej korekty - proszę użyć przycisku
Jest zupełnie normalne jeśli chłodzenie np poruszyło się w czasie transportu itp. wyczyszczenie stopy i zaaplikowanie nowej pasty termorprzewodzącej wyeliminuje tą ewentualność(wiem jak solidnie są dziś montowane chłodzenia na kartach graficznych, ale mimo wszystko to wciąż możliwe).
sprawdziłem kompa z inną kartą (GEFORCE 7300 GS), też w ogóle nic się nie pokazuje na monitorze, i nie ma piknięcia speakera, ktoś wie co może być przyczyną?
monitor działa, procesor nie podkręcany bo komputer nowy, kupiony parę dni temu, wszystko dobrze podłączone ram na miejscu, a nic się nie wyświetla na monitorze, testowałem już na 2 kartach i 2 pamięciach RAM, bateryjkę od biosu wyjęłem i dalej to samo, nie mam pojęcia co może być źle
z włożonymi ramami i grafiką kolegi jest to samo, nie ma piknięcia speakera i nic ma monitorze, więc zostaje płyta albo proc, jutro sprawdzę z płytą kolegi te części.
Na szczęście (a wydałem u nich w sumie z 800 zeta) nie wiem ale jeszcze nigdy nie trafiłem na negatywną opinię o tym sklepie, także można domniemywać że sklep zachowa się w porządku.
Odświeżam temat. Mam podobny problem z Sapphire HD4890. Przy próbie uruchomienia komputera zapala się dioda D1603 (ta od braku zasilania w gnieździe B) i komputer się nie chce uruchomić. Jedynym sposobem jest szybkie pstrykniecie przełącznikiem na zasilaczu lub listwie zasilającej wtedy dioda gaśnie a komputer się uruchamia. jest to uciążliwe i pewnie mało dobre dla sprzętu. Problem pojawił się po tym jak rozkręciłem kartę w celu wyczyszczenia radiatora, ale nie wydaje mi się żebym ja w jakikolwiek sposób uszkodził.