Problem z html w front page


(aju) #1

Witam!

Prowadze taką strone

Kod wyglada tak:

**

W lipcu 2005 roku Firma „Bochneris”

                    skutecznie wdrożyła System </font></a> </font>[<font color="#FFFF00">

                     </span></font>](o_firmie.htm)**[**<font color="#FFFF00"> 

                    Zarządzania Jakością i Środowiskiem zgodnie z normami

ISO 9001: 2000 oraz ISO 14001:2004**


](o_firmie.htm)[więcej]


9001-2000min.JPG


14001min.jpg

Strona jest robiona w front page

a teraz do sedna. Chciałbym aby ten pogrubiony zółty tekst znajdował się dokładnie pośrodku tych dwóch zdjęć.

Chcę zrobić aby było tak jak przy jedynce. Niestety w front page wychodzi mi tylko taki schemat (2)

beztytuu1lo.th.jpg

Macie jakis pomysł czy tak w ogóle da się zrobić?


([alexsus]PL) #2

jestem pesymistycznie nastawiony do front page , i radzilbym poprostu pobawic sie w innym programie


(Monczkin) #3

i zrób coś z tym kodem, bo rozjechałeś forum na maksa :!:

p.s daruj sobie FP do robienia stron


(aju) #4

Monczkin

post poprawiony przepraszam :wink:

[alexsus]PL****Monczkin

we front page uczyłem się od dziecka i jestem strasznie do niego przyzwyczajony więcnie zamierzam go zmienić

ma jakiś webmaster pomysł jak to się da zrobić ?? :wink:


(Monczkin) #5

powiem tak - tak “brzydkiego kodu” w życiu nie widziałem :!:

żeby się rozeznac co do czego to trzeba poświęcić trochę czasu :?

pierwsze najłatwiejsze rozwiązanie


([alexsus]PL) #6

przeciez poswiecajac jeden wieczor /noc niebedziesz potrafil sie przyzwyczaic np. do pajaczka? jest po polskiemu i banalnie prosty…


(aju) #7

próbowałem pajączka - nie podoba mi się, dreamweaver mx nawet mi się spodobał ale na razie nie mam zbytnio czasu aby uczyć sie jego obsługi - zwłaszcza iż musze się nauczyć prznajmniej średnio pascala

Wielkie dzieki Monczkin z obrobieniem tego co podałeś już sobie poradzę, dokładnie o to mi chodziło.

Jeszcze raz dziękuje :slight_smile:


(lazikar) #8

Jednak dopiero teraz jest poprawiony.


(Monczkin) #9

taka porada na przyszłość

jeżeli chcesz rozmieszczać elementy na stronie www to korzystaj z tabel - ułatwia to znacznie pracę :slight_smile:


(Czarno to widzę...) #10

Nieładnie tak doradzać. :diabel:

Powtarzam jak mantrę: Tabele nie służą do tworzenia layoutów!

Służy do tego CSS. :slight_smile:


(Monczkin) #11

a kto tu mówi o tym ??

nie wiem czy zauważyłeś, ale chodziło o rozmieszczenie pewnych elementów na stronie

wejdź na jego stronę, przeczytaj w czym był problem :stuck_out_tongue:


(Czarno to widzę...) #12

Jak to kto? Pan Paweł Szanowny! :diabel:

Twoja strona też zalatuje tabelkami. :?

To też miałem na myśli. :diabel:

Można to bardzo ładnie zrobić w CSS.

Może się przydać: 1, 2. :slight_smile: