Problem z hubem USB (rozdzielaczem)

1. Witam wszystkich forumowiczów.

Trafił mi się problem którego nie mogę rozwiązać.

Posiadam rozdzielacz usb który ma wszystkie gniazda sprawne. Po podłączeniu jednego urządzenia jest ok przy każdym wejściu. Podłączenie drugiego powoduje wyłączenie obu gdzie o czterech to już zapomnij. Myślałem też czy to wina braku dodatkowego zasilania, ale podłączenie np dwóch telefonów wiąże się z identyczną sytuacją.

Ciekawi mnie też, iż przy podłączeniu pierwszego urządzenia zainstalowały się automatycznie sterowniki Win XP lecz bez zgodności certyfikatu. Czy to może być przyczyną całego zdarzenia ? Na innym komputerze sytuacja identyczna.

:idea: Przykładowe urządzenie w którym problem mam podłączone do takiego rozdzielacza.

#-o Co tu zrobić ? Sterowników usb już tyle naściągałem, że nie wiem co wybierać. Również te podane że dla XP i wyskakuje komunikat o certyfikacie.

Dokładnie tutaj leży problem. Musisz zaopatrzyć się w rozdzielacz USB z własnym zasilaniem

![-o<

Coś mi się wydaje że gdzie indziej problem. Proszę o jakieś sugestie lub może już ktoś miał podobny problem.

To nie ma żadnego znaczenia, że telefony mają własne zasilanie. Ty potrzebujesz dodatkowego zasilania dla portów USB w HUB-ie. Standardowo system rezerwuje 500 mAH dla jednego portu. Widocznie to za mało by obsłużyć podpięte do huba urządzenia

Alternatywnie masz jakiejś bardzo kiepskiej jakości chiński rozdzielacz, który po prostu nie działa. Zauważ, że porządne rozdzielacze kosztuję ok 70-90 zł a Ty dałeś 5 zł. Nie licz na cud za takie pieniądze

#-o No to powiem inaczej.

Znalazłem w ustawieniach porty usb i wybrałem urządzenia które pobierają najmniej mA

Padło na kamerkę (100 mA) i blutucza (100 mA) i jest to samo choć napisane że na port przypada 500 mA.

A jak widać urządzenia łącznie pobierają 200 mA.

:idea: Więc co dalej ?

Kup sobie wreszcie porządny rozdzielacz a ten wywal do kosza. Naprawdę nie szkoda ci czasu na walkę z chińskim badziewiem?

http://www.allegro.pl/item913796607_pen … rtowy.html - z takim nigdy nie miałem problemów. Swoją drogą, ten hub musi być uszkodzony, albo masz oszczędzanie energii w laptopie (jeśli to laptop) uruchomione dla portów USB. Nic innego mi nie przychodzi do głowy.