Witam, dziś sformatowałem sobie dyski i od nowa wgrałem windosa. Po instalacji sterowników zabrałem się za instalacje innych programów. Gdy chciałem zainstalować program alcohol 120% w wersji 1.9.7.6022 podczas instalacji pojawił się komunikat o ponownym uruchomieniu komputera wybrałem Ok. Po ponownym uruchomieniu włączył się instalator i w tym samym miejscu kolejny komunikat o ponownym uruchomieniu komputera gdy klikne ok system zrestartuje się i znowu ten sam komunikat. Przy próbie instalacji Deamon Tools jest to samo. Jak zainstalować ten program?? Proszę o odpowiedź.
czy programy które instalujesz są oryginalne ?
Z tego co wiem to program Alcochol 120% jest programem płatnym, ale istnieje wersja demo tego programu i z tego co napisał Dzimi21 skorzystał z takowej wersji programu, program Deamon Tools jest programem całkowicie darmowym. Możliwe że obydwa programy(akurat te wersje) się wykluczają, i ten i ten ma podobne właściwości odpalania obrazów płyt. Dzimi skorzystaj z emulatora napędów CD/DVD tylko poprzez DEAMON Tolls lub przez Alcochol 120%
Powodzenia!
Właśnie w tym problem że nie miałem żadnego tego typu oprogramowania. Więc chciałem zainstalować Deamon Tools ale pojawił się ten błąd więc go nie zainstalowałem. Chciałem zainstalować starszą wersje ale ten sam błąd. Potem sciągnołem triala alcohola ale mam to samo. Podczas instalacji wyskakuje jakieś okienko informujące mnie że jakiś program jest instalowany i po nim wyskakuje ten komunikat o restarcie i tak w kółko…
Screeny:
Gdy wchodze w instalator i klikam dalej wyskakuje mi taki komunikat
Po chwili komunikat
Gdy klikam ok komputer ponownie uruchamia się a później włącza się instalator i w tym samym momencie te komunikaty
Zainstaluj najnowszego Windows Installer i Net Framework. Może coś pomoże.
Nie pomaga Pewnie chodzi o ten program spdt (jakiś Duplex Secure czy coś tam…). Usunąłem plik spdt.sys z katalogu system32/drivers ale tez nie pomogło
Spróbuj zainstalować inny emulator np Virual Clone driver lub podobnie.
Jak się domyślam posiadasz system Windows Vista. A te programy, które instalowałeś są zgodne z systemem Windows Vista ?
Tak są mam Viste Home Premium 64 bity i wersje deamona instalowałem właśnie x64. Przed formatem deamon i inne tego typu programy programy instalowały się bez problemu.
EDIT:
już znam przyczyne. To porgram Duplex Secure ale i tak nie wiem jak zainstalować deamona;/
Też miałem kiedyś taki problem i to pomogło ale uważam że instalacja Net Fremework pomoże…
Linki:(wersja 2.0 wystarczy)
http://dobreprogramy.pl/index.php?dz=2&t=40&id=1375
Problem może też tkwić w tym, że po screenach widać, że posiadasz Windows Vista… niektóre programy nie współpracują z tym systemem
DAEMON Tools 4.11.1
System operacyjny: MS Windows 2000/XP/2003/ Vista OK
Alcohol 120%
System operacyjny: MS Windows 2000/XP/ Vista OK
Jednak obydwa programy wg. producentów działają pod kontrolą Windows Vista więc nie wiem gdzie może tkwić problem, spróbuj zainstalować Net Fremework w wersji 2.0 lub wyższej może pomoże…
Powodzenia 8)
Znalazłem przyczynę poprostu program Duplex Secure (zaimplekowany w instalator i wymagany dla tych programów) nie chce się zainstalować.
Ok ściągam w wersji 3.5 bo 2.0 nie działa na 64 bitowym systemie napisze potem czy działa.
EDIT:
Problem rozwiązany, przypadkowo znalazłem tą stronę.
W uruchom wpisałem regedit potem rozwinąłem HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services znalazłem folder sptd i skasowałem całą jego zawartość (nie wiem w jaki sposób wpisy tam się znalazły)
Po tej operacji restart, a następnie instalacja programu.
Dziękuję za udzialaną mi przez Was pomoc!
Pozdrawiam!