Problem z instalacja GTA 4

Witam,

dzisiaj chciałem zainstalować GTA 4 które kupiłem dawno dawno temu. Po prostu naszła mnie ochota. Po włożeniu CD 1 wszystko okej, zainstalował się ten Social Club i za chwilę rozpoczęła się instalacja GTA 4.

Wszystko szło dobrze, do momentu gdy instalator poprosił o CD2. Po wrzuceniu CD2 instalacja szła chwilę i zatrzymała się. Czekałem 30 minut i stało cały czas na jednym pliku. Postanowiłem anulować i spróbować jeszcze raz. Popatrzyłem na płytki - idealne (zero rys w końcu oryginał kupiony w emipku i nie używany). Teraz gdy wkładam CD 1 to w Mój Komputer jest chwilę “zmuły” tak jak szyta płytę. Ale po chwili CD-ROOM przestaje i nie znajduje płytki. :confused: Włożę CD 2 też nie widzi. Gdy włożę inną płytę (inną gre, płyta z piosenkami itp.) to widzi. A płytek z GTA 4 już nie widzi. :confused: Gdy włożę GTA do napędu i chcę uruchomić dysk DVD to wyskakuje komunikat " Włóż dysk do stacji dysków…".

Proszę o pomoc. :confused: Co zrobić? Może odinstalować ten cały Social Club i to wszystko związane z GTA4 i replay instalacji?

@edit:

CD2 zaczeło już widzieć. Ale z CD 1 nadal problem. :confused:

@edit2:

CD 1 się odpaliło lol.

Proszę zamknąć temat, problem sam się rozwiązał. ; D

a może to cos z nagrywarką? (ja miałem ich ok. 10 sztuk wymienianych jedna za druga-nieustannie się psuły, średnio jedna nagrywarka u mnie trzyma nieraz 1 miech, nieraz rok… głównie Lite On i Samsung…

@up:

Mam osobno DVD i osobno Nagrywarkę.

Błąd znów powrócił, ale już zaczął czytać CD 2, CD 1 znów nie chce. A to już koniec instalacji i potrzebny CD1 do ukończenia. :confused:

więc sprawdź albo u kolegi albo nie w DVD a w nagrywarce (jeśli czyta takie płyty) Mimo braku rys z płytką może coś być…

Sprawdzałem na dwóch laptopach i to samo… Po 40 minutach walki z płytką (wkładanie i wyciąganie z CD-ROOMu) udało się, w końcu ją wyczytało. : d Ale GTA potrzebuje tego CD1 do startu i płytka się nie zawsze czyta. Musiałem cracka z neta ściągnąć. :confused: