Witam, przychodzę do Was z problem który jest dość bolący.
Z góry uprzedzę, że nie chcę uniknąć formatu, odświeżania oraz przywracania systemu do fabryki.
Laptop: Fujitsu LiteBook U Series
System: Windows 8.1 Pro
Mam problem z instalacją jakichkolwiek sterowników. Automatyczna instalacja nie przechodzi. Jeśli instaluje je ręcznie to tak jakby dokłada moje sterowniki do systemu ale nie może ich powiązać (?) z urządzeniem.
Wywala komunikat: Jeden z instalatorów tego urządzenia nie może w tej chwili wykonać instalacji.
Co już próbowałem:
- sfc /scannow
Efekt: Windows Resource Protection could not perform the requested operation - dism /online /cleanup-image /restorehealth
Efekt: * Error: 14098 Magazyn składników jest uszkodzony. - Sprawdziłem zainstalowane aktualizacje, większość ma status “Niepowodzenie”
- Sfcfix.exe wywala ERROR_FILE_NOT_FOUND prawdopodobnie chodzi o plik CheckSUR. log i faktycznie go nie ma, nie wiem jak go utworzyć ( czy on się nie tworzy przy użyciu sfc?)
Dowiedziałem się, że właściciel tego lapka przełożył dysk z innego laptopa do tego właśnie Fuji, bez reinstalacji itp. to prawdopodobnie jest powodem tych dziwnych zachowań.
Jakieś propozycje? Walczyć z tym jeszcze czy juz nie ma nadziei?