Problem z instalacją karty sieciowej. Żółty wykrzyknik

Witam.

Mam problem z instalacją sterownika do karty sieciowej. Karta sieciowa jest zintegrowana z płytą główną. Model płyty to MSI MS-7012. Karta sieciowa to VIA VT6150M/LOM Rhine III Fast Ethernert Controller. Ściągnąłem sterowniki ze strony producenta, próbuje zainstalować poprzez aktualizacje sterownika w menadżerze urządzeń, wybieram lokalizacje sterowników, przejdzie jakiś pasek instalacji ale wywala mi błąd: “Wystąpił błąd podczas instalacji urządzenia. Nie można odnaleźć określonego pliku”.

Zna ktoś rozwiązanie tegoż problemu? Z góry dziękuję za pomoc.

Odinstaluj poprzednie sterowniki w Menedżerze urządzeń, zrestartuj komputer, potem instaluj nowe.

Spróbuj może stąd, nie powinno się nic dziać:

http://www.net-s.pl/~drivers/plytyglowne/ms-7012/ .

Próbowałem, ale wyświetla mi się komunikat: "Nie można odinstalować urządzenie. Urządzenie to może być wymagane do rozruchu komputera. ".

Czyli po restarcie wejdź do BIOS (przycisk Delete), w sekcji BOOT poszukaj opcji “Wake Up on LAN” i daj ją na Disabled. Szczegółowo tej opcji możesz najpierw poszukać w instrukcji od płyty.

Klawisz del nie włącza mi biosu. Nie wiem jak tam wejść na tej płycie głównej. W manualu też nie napisali jakim klawiszem się wchodzi.

Próbowałeś bodajże F2?

Jeśli masz klawiaturę na złącze USB to można spróbować też w ten sposób:

http://forum.cdrinfo.pl/f5/plyta-msi-k9 … ios-69492/ .

Ok znalazłem tą opcję w biosie i ją wyłączyłem. Teraz nie mogę odinstalować/zainstalować sterowników bo w menadżerze nie widzę karty w ogóle.

Może w ogóle wyłączyłeś kartę sieciową, ona jest zintegrowana? Wake up on lan to co innego niż włączenie / wyłączeni karty sieciowej. Jakie jest pierwsze urządzenie startowe?; jeśli karta, a potem dysk twardy, to daj dysk na samą górę, resztę daj na Disabled (chodzi o kolejność bootowania).

Pomyłka. Wyłączyłem opcje ale nadal jest to samo, czyli nie można odinstalować sterów.

A jaki masz system? Działasz na koncie admina czy z ograniczonymi uprawnieniami. Bo jeśli pozmieniałeś te opcje i dalej nie działa, to kończą mi się pomysły pomału… Jako urządzenie startowe tylko dysk twardy.

System Windows Xp SP2. Na komputerze jest tylko jedno konto, więc mam uprawnienia admina. Opcja Wake up on lan jest na disabled. Kolejność Bootowania: 1.dysk, reszta Disabled.Nadal nie mogę odinstalować urządzenia.

A masz tą klawiaturę na USB?

Klawiatura była na USB i dlatego nie chciało mi wejść w BIOS. Poradziłem sobie z tym dzięki przejściówce PS2

Dodane 10.11.2010 (Śr) 17:48

Pomoże ktoś?

SP3 zainstaluj i powinno być po problemie

Po instalacji SP3 problem zniknął. Dzięki wszystkim za pomoc.