Problem z instalacją Nero 7

Witam serdecznie. Posiadam Windows Vista Ultimate RTM. Chciałem zainstalować jakiś program od wypalania płyt, skusiłem się na Nero7 gdyż widze po postach iż niby działa. Problem pojawia się przy instalacji. Posiadam najnowszą wersje Nero rozpoczyna się proces instalacji i nagle wyskakuje okienko że muszę zaktualizować wersje DirectX do wersji 9.0c bo Nero twierdzi że mój DirectX jest stary, a przecież posiadam DX 10 ;/. Jeśli klikne na tak to pojawia się normalne okienko instalacji DX 9.0c, nie klikam dalej bo teraz nie wiem czy wyrzuci mi DX10 czy nie wiem co zrobi. Proszę o pomoc osoby, które korzystają z Nero, lub mieli taki sam problem jak ja, lub kto inny jeśli wie jak to rozwiązać. Pozdrawiam.

to już dostępny jest ? :shock:

zrób zgodnie ze wskazówkami instalatora … :stuck_out_tongue:

Tak jest dostępny i domyślnie jest w systemie Win Vista :slight_smile: .

Nie chce postępować zgodnie z wskazówkami instalatora bo mogę mieć nie złe szopki później.

Nero 7 powstał wcześniej niż DX 10, nic więc dziwnego, że nie rozpoznaje bo dla niego poprostu coś takiego nie istnieje.

Programy komputerowe nie są jeszcze na tyle mądre żeby przewidywać to co dopiero powstanie i jeszcze może umieć wykorzystać.(Raczej nigdy nie będą, a co najwyżej będzie możliwość istnienia w systemie różnych wersji danego programu i wybierania jednej z wersji w zależności od potrzeb.)

W takim przypadku pozostaje:

1)Poczekać na nowszą wersję Nero lub poszukać innego programu.

1. Próbować zainstalować na własną odpowiedzialność.

(Opisany problem może dotyczyć nie tylko Nero ale i wielu innych starszych programów nie dostosowanych jeszcze do Visty tzn. wykorzystujących te elementy systemu których nie ma już w systemie Vista albo zostały zmienione.)

Z tym że to jest najnowsza wersja Nero i według nero.com zgodna z Win Vista ;/

A właśnie że ze sklepowej. Nie nabijaj bez sensownych postów, temat jest o Nero a nie o tym skąd dany użytkownik ma Viste . :twisted:

To nic że prosi o uaktualnienie komponentów DX. Np. Need For Speed też nie odpali bez updatu komponentów DX z serii 9. Uaktualnienie to odnosi się do pewnych bibliotek Managment Direct X platformy NET a nie samego Direct X. “C:\Windows\Microsoft.NET\DirectX for Managed Code”.

Książkę piszesz czy w policji pracujesz ??

Viste może mieć np. z Connect, MSDN AA, MSDN - ale w sumie nie powinno cię to interesować.

A co by była jak nie RTM ?? Beta ??

Prosze bardzo : http://dobreprogramy.pl/index.php?dz=15&n=5407

A na MSDN to co jest jak nie Ultimate ??

Przestań zaśmiecać temat bzdurnymi uwagami z twojej strony.

[RTM tzn - Release To Manufacturing a jeżeli na prawde byś ją kupił to była by Final]

Poużywaj trochę google bo mnie rozśmieszasz :lol:

Hmm. ciekawe…

RTM<=>Final to jedno i to samo :roll:

Tzn. wszystkie wersje są na jednej DVD lecz wprowadzając klucz z MSDN AA mamy Business. Mógł nie wpisywać klucza i mieć Ultimate przez 30 dni.

Dzięki serdeczne, pomogła instalacja według instalatora DX nie został wogóle ruszony, nero działa bez zarzutów. Można zamknąć temat :smiley: