Problem z instalacją sp1 i Internet Explorer 9 dla Windows 7


(Macmiesz) #1

Mam problem z instalacją sp1 i Internet Explorer 9 dla Windows 7 HP 64bit na laptopie (w opisie).

  1. Błąd przy instalacji przez Windows Update – Kod 80073701

  2. Błąd przy instalacji przez pobranie (windows6.1-KB976932-X64) – error_assembly_missing(0x80073701)

Próby rozwiązania problemu:

Skanowanie systemu przez Malwarebytes' Anti-Malware – ok.

Skanowanie Dr.Web Cure It – ok

Skanowanie MS Essentials – ok

Użycie i wyczyszczenie CCleaner - ok

Usunąłem program antywirusowy MS Essentials – nic nie pomaga.

Zastosowałem poradę z Windows6.1-KB947821-v10-x64, który dał wynik:

=================================

Checking System Update Readiness.

Binary Version 6.1.7601.21645

Package Version 11.0

2011-04-23 14:12

Checking Windows Servicing Packages

Checking Package Manifests and Catalogs

Checking Package Watchlist

Checking Component Watchlist

Checking Packages

Checking Component Store

Summary:

Seconds executed: 912

No errors detected
  • nic nie pomaga

Już nie mam pojęcia jak sobie z tym poradzić, więc proszę o pomoc.

Jeśli będzie potrzebny log CBS to mogę go udostępnić.

Pozdrawiam


(Łukash) #2

Ten błąd (wydaje mi się) że jest w stanie naprawić narzędzie/komenda: sfc /scannow

spakuj > wstaw


(Macmiesz) #3

Wynik: Funkcja Ochrony zasobów systemu Windows nie znalazła naruszeń integralności.

Spróbowałem zainstalować pobrany sp1, ale nadal ten sam błąd.

Plik CBS http://rilla.ovh.org/images/CBS.zip

Z góry dzięki za zainteresowanie.


(Łukash) #4

Jak zwykle w takich sytuacjach - po prostu jest ciężko.... Proponuje to forum http://www.sevenforums.com/ jeżeli operujesz angielskim ,jeżeli tylko polskim to spróbuj tu http://www.fixitpc.pl/ ...


(Macmiesz) #5

Przed opisaniem problemu poczytałem coś na tym forum ale nic nie znalazłem co by mi pomogło. Robiłem coś z oznaczaniem aktywnych partycji, ale po tym musiałem odnowić bootmgr.

Tutaj na wstępie mnie przerazili, żeby odinstalować część poprawek ale nie wiem czy one mnie dotyczą bo u mnie nie występuje błąd w logu CSUR.

Ostatnie pytania, czy recovery z ukrytej partycji rozwiąże problem? Czy na świeżej instalacji po recovery od razu instalować sp1 czy najpierw uruchomić Windows Update i niech sobie leci.

Dzięki


(Łukash) #6

Ja tego nie wiem :slight_smile:

Ja bym odpalił najpierw Windows Update i niech sobie schodzą same.