Problem z instalacją SP1 na Vista(błąd 0x8007000D)


(_Matthew_) #1

Chcę zainstalować GTA IV na Vista 32 bit. Okazuje się że nie mam zainstalowanego żadnego Service Pack'a a jest on do gry wymagany (sprawdzałem czy jest m.in w Everest). Ściągnąłem że strony Microsoft wersję dla 32 bit, ściągnąłem na dysk i mniej więcej w połowie instalacji wywala mi taki błąd :frowning: Wchodziłem na podaną stronę, szukałem w internecie informacji o tym błędzie i znalazłem stronę na której Microsoft proponuje rozwiązanie. Robiłem wszystko jak tam napisane, łącznie z usuwaniem tych plików które były wskazane przez poradnik( z folderu Software Distribution ). Nic nie pomogło dalej ten błąd. Co mogę zrobić?


(Endru1111) #2

Sprawdz tym narzędziem : http://www.microsoft.com/downloads/deta ... laylang=pl


(Adwody1) #3

Może spróbuj wyłączyć wszystkie niepotrzebne rzeczy i dopiero uruchomić instalator :slight_smile:


(_Matthew_) #4

Czyli co konkretnie? Antywirus? Firewall?

Na stronie Microsoft odsyłają w razie gdy podane przez nich rady nie skutkują do następnej strony, gdzie jest to samo :frowning: żal trochę że nie mogą nic zrobić z czymś co sami napisali.


(Adwody1) #5

Pozamykaj przeglądarki, otwarte foldery, okna z rozmowami od komunikatora ....

Najlepiej uruchom ponownie system i nic nie włączając uruchom instalator.

Jak to nie pomoże to spróbuj zamknąć resztę programów i znowu spróbuj :slight_smile:


(_Matthew_) #6

Co jeśli to nie pomaga?


(Adwody1) #7

viewtopic.php?f=22&t=308645