Witam, mam problem z instalacją sterowników do karty graficznej nVidia GTX 470.
Najnowsza wersja sterowników wydana 13.05.2016 a ich wersja to 365.19 nie chce się w ogóle zainstalować.
Nie mam pojęcia dlaczego, system jest świeżo wgrany na dysku ssd gdy instaluję daję opcję zaawansowane i wybieram czystą instalację sterowników.
Instaluje niby około 20% potem robi się samoczynny restart i stery się niestety nie wgrywają.
W czym tkwi problem ???
Przecież dysk całkowicie jest sformatowany ma pojemność 120 GB i jest przeznaczony tylko na system wraz z potrzebnym oprogramowaniem, itd.
Zainstalowany jest system Windows 10 kompilacja 1511 wersja 64 bitowa i pod taki przy pobraniu z strony nVida są wybierane ręcznie sterowniki.
Mam na myśli rzecz jasna po model karty graficznej 470 GTX i system operacyjny Windows 10 x64 jak wyżej wspomniałem.
Czyżby okazał się trefne lub niedopracowane ze strony producenta ???
Zawsze po zainstalowaniu w prawym dolnym rogu była ikona nVidi teraz nic niema i po instalce sam prosił o restart a nie automatycznie się restartował komputer i jest to komputer stacjonarny nie laptop.
Może mi ktoś pomóc i dać wskazówkę jak wyżej opisany problem można rozwiązać ???
Pozdrawiam i liczę na pomoc.
Może starsze sterowniki ?
W przypadku intela i dwóch grafik instaluje się najpierw stery od zintegrowanej, może najpierw zainstaluj stery do “Integrated ATI Radeon HD4200 graphics (DirectX10.1)” i zobacz czy do geforca ruszą
Wystarczy odpowiednia konfiguracja w BIOS-ie , trzeba wyłączyć zintegrowaną grafikę ,następnie spróbować zainstalować sterowniki NVIDII
Proszę skorzystać z przycisku Edytuj i dokonać korekty tytułu.
W przeciwnym razie temat trafi do Kosza.