Problem z instalacją sterowników do karty graficznej radeon m330 r5

Witam

Kupiłem dla swojej dziewczyny laptopa lenovo 305-15IBD:

Processor

Intel Core i5-5200U 2.2 GHz

Graphics adapter

AMD Radeon R5 M330 - 2048 MB, Core: 955 MHz, Memory: 900 MHz, DDR3, 32 bit interface, Catalyst 15.10 (15.201.1151.1005), Enduro

. Wgrałem windowsa 7 pro x64 i zacząłem wgrywać sterowniki w odpowiedniej kolejności czyli chipset jako pierwszy potem zabrałem sie za grafike. Intel najpierw i potem sterownik do karty amd i tutaj mam problem. Za każdym razem wyskakuje komunikat: “Instalacja aplikacji:błąd instalacji pakietu!” Próbowałem pozbyć sie tego problemu od nowa wgrywając system ale za każdym razem wyskakuje ten sam komunikat. Wgrywałem sterowniki ze strony lenovo jak i ze strony amd. Ściągnąłem program ze strony amd " AMD AutoDetect i też nic, wyskakuje komunikat : " Nie można odnaleźć sterownika dla Twojego systemu. Nie wykryto obsługiwanego sprzętu AMD."

IMG_20160207_114643.thumb.jpg.1af2d0072a

Zainstalowałeś oprogramowanie lenovo do zarządzania energią ?

Nie tego nie zrobiłem, nie było go dostepnego wraz z innymi sterownikami na stonie lenovo wiec uznalem ze nie jest potrzebny. Chodzi o ten program tak lenovo energy management ?

Zainstalowałem i ciągle ten sam problem.

Sprawdź w biosie czy masz grafikę ustawioną na switchable (czy jakoś tak). Gdy chodziłem do szkoły obowiązkowy był rosyjski.

Tak w biosie jest ustawione na switchable graphics.

Wobec tego spróbuj programu GPU-Z i sprawdź czy ten Radeon jest przez system wykrywany lub choćby przez manager urządzeń. Możesz również  obciążyć grafikę jakimś programem do testowania i sprawdzić czy karty się przełączają.  

Użyłem tego programu(GPU-Z) i podgląd mam tylko jednej karty(Intel) Więc sądze że Readon nie jest wykrywany przez system tak ?

Więc spróbuj w manager urządzeń i opcja skanuj w poszukiwaniu zmian sprzętu

I nic się nie dzieje. Żadnego urządzenia nie wykryło, cały czas w “innych urzadzeniach” są te same trzy nierozpoznane : Urządzenie PCI, Kontroler Wideo, Kontroler Ethernet.

Jak wejdziesz w manager urządzeń odinstaluj urządzenie pci oraz kontroler video, następnie restart

Po restarcie jeśli pojawi się komunikat “znaleziono nowy sprzęt” więc zainstaluj mu sterownik.

Od razu po restarcie wyświetliła sie informacja : Niepowodzenie instalacji oprogramowania sterownika urządzenia. I dalej ciągle ten sam problem.

Service pack i reszta aktualizacji do Win 7 zainstalowany ?

Wszystkie aktualizacje które ściągnął win po zainstalowaniu systemu zainstalowałem.