Problem z instalacją sterowników do karty GTX 660 OC


(karolgt1) #1

Siema. tak jak w temacie mam problem z instalacją sterowników do karty Gigabyte GeForce GTX 660 OC. A dokładniej to wcześniej miałem kartę Radeon HD 6850, gdy ją sprzedałem chwilę używałem integry HD 2000(do niej tez instalowałem stery) i teraz Gdy mam już GTX 660 i chcę zainstalować to wyskakuje takowy komunikat http://scr.hu/0lx2/15un6

Próbowałem już usuwać różnymi programami stare stery lecz nic nie daje. Obawiam się że jedyną radą będzie format. Z góry dzięki


(rgabrysiak) #2

Przeczytaj: blad-podczas-instalacji-sterownikow-nvidia-t521242.html


(karolgt1) #3

Widzialem juz to i nie pomaga tez :confused:

Dodane 13.06.2013 (Cz) 20:36

ktoś coś poradzi ??


(Atronics) #4

sprawdż tym czy wyłapie

http://poradyisztuczki.blogspot.com/200 … tem-z.html


(karolgt1) #5

a więc sprawa wygląda tak. Wyczyściłem wszystkie sterowniki jeszcze raz i udało mi się zainstalować nowe sterowniki i gdy po zainstalowaniu sterowników daje uruchom ponownie to przy ładowaniu Windowsa znika obraz z monitora. W trybie awaryjnym się normalnie uruchamia na sterowniku nowym i gdy go odinstaluje to też się normalnie uruchamia komputer i dodam, że próbowałem z dwoma sterownikami(320.18 i 310.90). Myślicie że tu coś jeszcze można zrobić ? i czy ew. format załatwi sprawę ?


(falcon89) #6

Sprawdź sterowniki ze strony producenta karty lub z płyty dołączonej do zestawu.


(karolgt1) #7

niestety dalej to samo na sterach z płytki jak i ze strony producenta

Dodane 13.06.2013 (Cz) 23:02

ktoś jeszcze ma jaki pomysł


(falcon89) #8

Sprawdzić kartę w innym komputerze.


(karolgt1) #9

To w ostatecznosci bo na razie nie mam takiej mozliwosci

Dodane 14.06.2013 (Pt) 7:34

Format nie pomoze ?


(Dimatheus) #10

Hej,

:arrow: A próbowałeś wyłączyć kartę zintegrowaną w BIOS’ie płyty głównej? Jest w nim w ogóle taka opcja?

:arrow: Dla pewności - monitor podłączasz do złącza karty GeForce’a, a nie do zintegrowanej?

Powinien pomóc - szkoda tylko tracić czas na ponowną instalację systemu…

Pozdrawiam,

Dimatheus


(karolgt1) #11

Monitor oczywiscie podlaczony do karty geforce. Wylaczyc nie wiem czy sie da, ale sprobuje


(Dimatheus) #12

Hej,

Tak jak pisałem, wolałem się upewnić.

Daj znać, czy udało się znaleźć odpowiednią opcję.

Ewentualnie w czasie uruchamiania komputera skorzystaj z uruchomienia w trybie VGA - wybór wywołujesz dokładnie tak samo jak w przypadku trybu awaryjnego. I w takiej konfiguracji spróbuj uruchomić instalację problematycznych sterowników.

Pozdrawiam,

Dimatheus


(karolgt1) #13

siostra dzisiaj odpaliła kompa i gdy wróciłem ze szkoły to o dziwno były zainstalowane sterowniki :open_mouth: pewnie windows update je zainstalował i tylko je zaktualizowałem i doinstalowałem geforce expirience i wszystko jak na razie jest ok :slight_smile:


(Dimatheus) #14

Hej,

Mogło tak być, chociaż przyznam szczerze, że trochę dziwne, że wcześniej podobny scenariusz się nie wydarzył - tym bardziej, że update bardzo szybko reaguje w przypadkach braków sterowników do poszczególnych urządzeń w systemie…

Pozdrawiam,

Dimatheus


(karolgt1) #15

tzn wcześniej ja przerywałem instalację poprzez windows update


(Dimatheus) #16

Hej,

No to wszystko jasne - nie należy nigdy przerywać instalacji sterowników, bo mogą pojawić się takie problemy, o których pisałeś. Jeśli przerywamy procedurę ich instalacji, zbiory bibliotek mogą być niepełne, więc urządzenie działa nie do końca poprawnie. Dodatkowo bez de-instalatora - który dodawany jest na samym końcu - ciężko takie sterowniki usunąć z systemu.

Pozdrawiam,

Dimatheus