Witam!
Sprawdź czy masz zainstalowane Visual C++ Redistributable i najnowsze .NET Framework i jeśli nie masz to doinstaluj, instalatory często są pisane z wykorzystaniem jednego z tych frameworków i bez ich bibliotek uruchomieniowych nie działają poprawnie (zwłaszcza producenci drukarek i skanerów lubią korzystać z takich instalatorów).
Chyba bardziej aktualnych sterów nie można mieć, nadal instalator ucieka w kosmos.
Czy ty czytałeś co ci napisałem? Ja nie o sterownikach pisałem tylko bibliotekach uruchomieniowych.
No to się źle wyraziłem. Anyway, Visual C++ Redistributable i .NET Framework już najnowsze mam, nic więcej na windows update nie ma.
A jesteś pewny że instalator wyłącza się?
Może np. masz podłączone 2 monitory w trybie niezależnych ekranów i przeskakuje ci on na drugi ekran.
Sprawdź w menedżerze zadań proces instalatora znika z listy procesów czy dale tam siedzi ale nie widać okna.
Może jeszcze być tak że z powodu jakiegoś błędu w systemie instalator faktycznie się wyłącza.
Mam tylko jeden monitor, a proces instalatora w menadżerze zadań znika. Zostaje twoja ostatnia opcja i tu moje pytanie. To może zależeć od płyty instalacyjnej z której był system instalowany ponownie, czy to taka “anomalia”?
O ile przy instalacji system nie wywalał ci błędów odczytu plików z pytaniem co zrobić które klikałeś ignoruj to raczej to nie jej wina.
Nadal uważam że może to być brak jakichś bibliotek uruchomieniowych ale nie mogę sobie przypomnieć co jeszcze mogłoby być potrzebne.
Czy instalujesz sterownik zgodny z 64 bitowtym Win7?
Ta sprawa już mnie zaczyna irytować. Nic nie można zrobić na tej j*****j drukarce, co wymaga tych sterowników. Ten sterownik to jest chyba all in, nie mają rozgraniczenia na wersje bitowe. Jest jakiś inny sposób by zrobic skan z drukarki i wrzucić go w formie cyfrowej na komputer, bo tu za chwilę święta nastaną, jak będę nadal bawił się z tym syfem. Może jest opcja dostania starszej wersji sterownika?
Znaczy rozumiem że drukarka częściowo działa i jakiś sterownik sobie sama zainstalowała?
Jeśli tak to może w programie Paint->plik->ze skanera lub aparatu
Zainstalowało się to co Windows sam sobie ściągnął podczas podpięcia, czyli tylko stery by mogła cokolwiek drukować. Niestety już z tym całym Centrum obsługi HP to opisałem wyżej. Dzięki rybak09 za alternatywę.