Witam, posiadam drukarkę brother DCP-150C i mam problem z zainstalowaniem do niej sterowników. Posiadam płytkę instalacyjną, wszystko się uruchamia poprawnie, ale zatrzymuje się w momencie gdy na ekranie widnieje komunikat: podłącz drukarkę do komputera i włącz, oczekuj na dalsze instrukcje. Właśnie tutaj nic się nie dzieje, instalacja ‘zacina się’. Wykluczyłem uszkodzenia kabla usb, ponieważ po włączeniu system automatycznie wykrywa drukarkę, da się coś wydrukować, ale po ponownym uruchomieniu znów jest problem. Nie można też skanować, ponieważ własnie na tej płytce znajduje się control center 3, który jest chyba niezbędny do skanowania. Posiadam windows xp home edition. Prosze o jakieś wskazówki, próbowałem już instalować inne stery z internetu i nic… Pozdrawiam, Rychu
Cześć!
Jeżeli będziesz instalował zgodnie z instrukcją, to powinno wszystko być ok.
Prawdopodobnie w tej chwili “resztki” po nieudanej instalacji blokują prawidłową instalację. Tu masz podane jak przygotować kompa do powtórnej instalacji:
http://welcome.solutions.brother.com/BS … as&Cat=109
Instalacja przebiega dosyć wolno. W momencie komunikatu: Podłącz drukarkę do komputera i włącz trzeba rzeczywiście dłuższą chwilę odczekać ale instalacja powinna ruszyć i dalej biegnąć bez problemu. Powodzenia.