Problem z instalacja sterownikow nvidia geforce

Siemka

Sciagnalem sterowniki do karty graficznej ze strony nvidia i gdy chce je zainstalowac to wszystko ladnie sie laduje ale gdy wyskoczy to okienko instalacji z logiem Nvidia to wyskakuje mi komunikat ze nie moze odnalezc sprzetu graficznego wie ktos moze co z tym zrobic ?

PS Sterowniki mam dobre bo skanowalem system na stronie nvidia i mi znalazlo karte graficzna 9600m gs i to do niej sciagnalem sterowniki.

Bardzo prosze i z gory dziekuje za pomoc :slight_smile:

Strona nie zawsze poprawnie zidentyfikuje kartę graficzną. Podaj dokładną nazwę laptopa.

Lenovo ideapad y530

Ludzie, dlaczego nie piszecie jaki macie system, domyślam się, że Vista ale 32 czy 64bit?

Spróbuj tych nVidia Drivers 275.33 WHQL :

dla x86 - DOWNLOAD

dla x64 - DOWNLOAD

Jeżeli nie ruszy to te Intel® Graphics Media Accelerator Driver :

dla x86 - DOWNLOAD

dla x64 - DOWNLOAD

Peoblem w tym, że sterowniki od NVidii czasem nie pasują. Tym bardziej jakieś od Intela - które nie są przecież do GeForców, tylko do GMA. Aby zainstalować sterownik do ukłądu mobilnego trzeba mieć specjalnie spreparowany plik .inf

Oto rozwiązanie: Pobierz z tej strony http://www.laptopvideo2go.com/drivers/w … disclaimer sterownik, oraz modyfikowany plik .inf .Wypakuj zawartość tego pierwszego (domyślnie c:\NVIDIA) i skopiuj ten modyfikowany plik. inf do folderu gdzie poprzednio rozpakowałeś sterownik. Pojawi się monit, czy zastąpić istniejący plik. Oczywiście tak. Teraz już w tym folderze ze sterownikiem, śmiało możesz klikać setup.exe Sterownik zostanie pomyślnie zainstalowany.

Jak chce zainstalowac Intel® Graphics Media Accelerator Driver to wyskakuje mi ze system nie spelnia minimalnych wymagan dotyczacych tego oprogramowania

Mam system 32bit i sciagnalem to x86 wiec powinno dzialac

@ michu606

NIe instaluj żadnych sterowników od Intela. Ty masz GeForca, a nie akcelerator firmy Intel. Ktoś tutaj wprowadził Cię w błąd.

To jak mam zainstalowac te sterownikiod nvidi ? Sciagnalem te co kolega podal i tez nie da sie ich zainstalowac

@Edit

Ja przed proba zanstalowania tych sterownikow od nvidi nie mialem wogole folderu “nvidia” na C: dopiero mi sie utworzyl jak uruchomilem instalke sterownikow . Moze poprostu w innym miejscu mam strowniki ?

Czytaj uważnie. Ściągnij sterownik z tej strony co Ci podałem. Następnie na tej stronie jest również link który się nazywa

Click here to download the modified INF file.

Z niego ściągnij ten modyfikowany plik .inf. Teraz rozpakuj sterownik. Kliknij na niego dwa razy i wyskoczy okienko z podaniem ścieżki gdzie chcesz rozpakować. Wpisz w tym okienku c:\nvidia\sterownik

Po chwili będziesz miał to rozpakowane. Teraz wejdź do tego folderu c:\nvidia\sterownik i tam masz kilka innych folderów. Wejdź w display.driver. Teraz ten plik .inf który wcześniej pobrałeś, skopiuj do tego folderu display.driver. Wyskoczy pytanie czy zamienić. Tak, zamienić. Teraz już dajesz strzałeczkę wstecz, i dokładnie w c:\nvidia\sterownik jest plik SETUP.exe Klikasz i postępujesz z tym co wyskakuje na ekranie.

Dodane 05.06.2011 (N) 13:39

No najpier musisz odpalić instalkę aby utworzył się folder. To jest samorozpakowujące się archiwum. Wpisz tylko w to okienko z pytaniem gdzie rozpakować, właśnie: c:\nvidia\sterownik

Zrobilem wszystko tak jak napisal IrasDeeJay i wyskakuje mi cos takiego podczas instalacji : http://imageshack.us/photo/my-images/225/beztytuuvvc.jpg/

Kurcze, no to niefart. Ja tak instalowałem kiedyś na laptopach z kartami 8400m GS i 8600M GS i nigdy nie było problemu. Podaj konkretnie model komputera, ponieważ wyszło bardzo wiele Y530 (znajduje się on na nalepce pod spodem komputera), to postaramy się poszukać na zatłoczonej stronie Lenovo.

Lenovo Ideapad Y530 20009 to jest dokladny model komputera

michu606 ,

Proszę poprawić pisownię w tytule tematu i w opisie problemu. W celu edycji swojego posta proszę skorzystać z przycisku Edytuj przy swoich postach.

Zignorowanie zalecenia będzie skutkowało usunięciem tematu do Kosza.

Jeśli nie pomoże to co napisał kamyk92 , to

Tam jeszcze powinna być informacja w rodzaju Type: Albo zrób zdjęcie tej naklejki i wstaw linka - będzie szybciej.