Sciagnalem sterowniki do karty graficznej ze strony nvidia i gdy chce je zainstalowac to wszystko ladnie sie laduje ale gdy wyskoczy to okienko instalacji z logiem Nvidia to wyskakuje mi komunikat ze nie moze odnalezc sprzetu graficznego wie ktos moze co z tym zrobic ?
PS Sterowniki mam dobre bo skanowalem system na stronie nvidia i mi znalazlo karte graficzna 9600m gs i to do niej sciagnalem sterowniki.
Peoblem w tym, że sterowniki od NVidii czasem nie pasują. Tym bardziej jakieś od Intela - które nie są przecież do GeForców, tylko do GMA. Aby zainstalować sterownik do ukłądu mobilnego trzeba mieć specjalnie spreparowany plik .inf
Oto rozwiązanie: Pobierz z tej strony http://www.laptopvideo2go.com/drivers/w … disclaimer sterownik, oraz modyfikowany plik .inf .Wypakuj zawartość tego pierwszego (domyślnie c:\NVIDIA) i skopiuj ten modyfikowany plik. inf do folderu gdzie poprzednio rozpakowałeś sterownik. Pojawi się monit, czy zastąpić istniejący plik. Oczywiście tak. Teraz już w tym folderze ze sterownikiem, śmiało możesz klikać setup.exe Sterownik zostanie pomyślnie zainstalowany.
Jak chce zainstalowac Intel® Graphics Media Accelerator Driver to wyskakuje mi ze system nie spelnia minimalnych wymagan dotyczacych tego oprogramowania
Mam system 32bit i sciagnalem to x86 wiec powinno dzialac
To jak mam zainstalowac te sterownikiod nvidi ? Sciagnalem te co kolega podal i tez nie da sie ich zainstalowac
@Edit
Ja przed proba zanstalowania tych sterownikow od nvidi nie mialem wogole folderu “nvidia” na C: dopiero mi sie utworzyl jak uruchomilem instalke sterownikow . Moze poprostu w innym miejscu mam strowniki ?
Czytaj uważnie. Ściągnij sterownik z tej strony co Ci podałem. Następnie na tej stronie jest również link który się nazywa
Click here to download the modified INF file.
Z niego ściągnij ten modyfikowany plik .inf. Teraz rozpakuj sterownik. Kliknij na niego dwa razy i wyskoczy okienko z podaniem ścieżki gdzie chcesz rozpakować. Wpisz w tym okienku c:\nvidia\sterownik
Po chwili będziesz miał to rozpakowane. Teraz wejdź do tego folderu c:\nvidia\sterownik i tam masz kilka innych folderów. Wejdź w display.driver. Teraz ten plik .inf który wcześniej pobrałeś, skopiuj do tego folderu display.driver. Wyskoczy pytanie czy zamienić. Tak, zamienić. Teraz już dajesz strzałeczkę wstecz, i dokładnie w c:\nvidia\sterownik jest plik SETUP.exe Klikasz i postępujesz z tym co wyskakuje na ekranie.
– Dodane 05.06.2011 (N) 13:39 –
No najpier musisz odpalić instalkę aby utworzył się folder. To jest samorozpakowujące się archiwum. Wpisz tylko w to okienko z pytaniem gdzie rozpakować, właśnie: c:\nvidia\sterownik
Kurcze, no to niefart. Ja tak instalowałem kiedyś na laptopach z kartami 8400m GS i 8600M GS i nigdy nie było problemu. Podaj konkretnie model komputera, ponieważ wyszło bardzo wiele Y530 (znajduje się on na nalepce pod spodem komputera), to postaramy się poszukać na zatłoczonej stronie Lenovo.