Problem z instalacją sterowników nvidia


(Michalm92) #1

Podczas instalacji pliki wypakowują się w 100% po czym pokazuje się error "Nie można znaleźć określonego pliku". Pobierałem już kilka wersji wraz z najnowszymi ale tylko i wyłącznie nowsze od tych które posiadam. Co może być przyczyną tego problemu?


(Rradek22) #2

Najpierw to usuń stare sterowniki NVIDIA

Sprawdź później czy nie została jakaś aplikacja od NVIDIA, jak coś zostało to usuń wszystko

Przeczyść system i rejestr systemowy programem np. Ccleaner, darmowy

No i później instaluj sterowniki, sterowniki pobierz ze strony NVIDIA

Poza tym nie napisałeś jaką masz kartę, jeżeli niższa jak 8xxx to najnowsze sterowniki nie wspierają już tych kart i trzeba starsze zainstalować


(Michalm92) #3

Posiadam kartę nvidia 8500 GT i pisze że jest na liście obsługiwanych.


(Kurp55) #4

W trakcie instalacji sterowników wybierz opcję zaawansowane i zaznacz czystą instalację. Jeżeli nie można tego zrobić pobierz program Drive Sweeper i przy jego pomocy usuń sterowniki nVidi. Zainstaluj ponownie sterowniki z opcją czystej instalacji.


(Michalm92) #5

Zrobiłem to wszystko i nadal to samo.


(rgabrysiak) #6

Cześć

Sprawdź:

problem-instalacja-sterownika-nvidia-win-t518126.html


(Kurp55) #7

Jeżeli masz zainstalowany program antywirusowy to spróbuj zainstalować sterowniki po jego wyłączeniu.


(Zeus__) #8

Oczywiście jeśli masz pewność że te sterowniki nie pochodzą z nieznanego źródła, bądź nie zawierają wirusa

Kurp55 zastanów się troszkę co piszesz.


(Kurp55) #9

Z wypowiedzi wynika, że są to oficjalne sterowniki ze strony nVidi. Trudno przypuszczać, że będą zawirusowane.


(Zeus__) #10

Nie wiem z której wypowiedzi wynika, ale nie będę dochodził. Ściągnięte sterowniki należy uruchomić w trybie administratora, wtedy nie powinno być problemów z zawartością rozpakowywaną


(Michalm92) #11

Sterowniki powinny być ok są ze strony nvidia.com cóż robiłem już to wszystko, wyłączałem również antywirus i zaporę sieciową oraz włączałem opcję uruchom jako administrator do tego później uruchom w zgodność z windows xp i nadal ten sam komunikat wyskakuje. Byłem zmuszony zainstalować stare sterowniki które były załączone na płycie, a one już 5 lat mają więc nie za bardzo się nadają. A co myślicie o tym aby spróbować może w trybie awaryjnym je zainstalować?


(Zeus__) #12

Nie raczej nie proponuję jeszcze raz ściągnąć paczkę ze sterownikami spróbować jeszcze raz, jeśli nie pomoże wruć na forum raport z programu OTL w postaci dwóch plikó OTL i Extras


(Michalm92) #13

Jak uda mi się zrobić log z OTL wrzucę go, program podczas próby skanowania zawiesza się. Możesz polecić inny program do pokazania log-a?


(rgabrysiak) #14

Cześć

Po co nam log z HijackThis? Tego się już nie używa na tym forum :wink:

Przeskanuj najpierw komputer programem Malwarebytes


(falcon89) #15

Spróbuj w trybie awaryjnym (wciśnij F8 po uruchomieniu komputera).


(Łukash) #16

W awaryjnym usługa instalatora windows nie jest uruchomiana, trzeba spróbować ją najpierw uruchomić (lub skorzystać z SafeMSI). Do tej karty sugeruję wersję co najwyżej -182.50. Nowsze wersje przyczyniały się do wysyłania kart z serii 8*** w kosmos.


(Michalm92) #17

Jak to wysyłały je w kosmos? Do tej pory korzystałem z wersji sterowników 280... i wszystko działało elegancko.Zdecydowałem się pobrać sterowniki ze strony gigabyte: http://www.gigabyte.pl/products/page/vg ... /download/ jak myślicie czy to dobry pomysł i czy wydajność będzie dobra?


(rgabrysiak) #18

Cześć

Możesz spróbować. Masz słabą kartę graficzną i instalacja najnowszych sterowników na pewno nie zwiększy jej wydajności.


(Michalm92) #19

Jest ok, chociaż jak gry działają to nie próbowałem jeszcze.