Problem z instalacją sterowników (radeon)


(Pit3r3q) #1

Witam

System Windows 7 SP1 x64 + wszystkie poprawki z Windows Update, karta graficzna Radeon HD 5870. Od jakiegoś czasu przy uruchamianiu systemu pojawia się taki błąd:

bladbz.th.png

Błąd ten pojawia się też przy próbie uruchomienia Catalyst Control Center. Próbowałem już reinstalację sterowników do karty graficznej, ale niestety nie pomogło to w niczym. Po ponownej instalacji problemy wracają. Może macie jakieś pomysły jak można wyeliminować ten problem? Komputer działa prawidłowo, z grami również nie ma problemów.


(Lechoslawgmer) #2

zainstaluj Net Frameworka


(Pit3r3q) #3

Mam Net Framework 4, kiedyś wszystko było ok, myślę że przy jakiejś aktualizacji sterowników coś się nie tak zaktualizowało i teraz są problemy.


(Lechoslawgmer) #4

Odinstaluj sterowniki ATI programem instalacyjnym którym instalowałeś nowe sterowniki.

Następnie

1 Usuń katalogi ATI z:

C: Program files

C:Pliki programów (x86)

C: Użytkownicy => Nazwa Użytkownika=>AppData => Locale

C: Użytkownicy => Nazwa Użytkownika=>AppData => Roaming

Gdybyś nie widział Locale i Roaming wybierz C=> menu organizuj => opcje folderów i wyszukiwania => zakładka widok => pokaz ukryte , pliki,foldery, dyski

  1. Pobierz ze strony producenta karty graficzne najnowsze sterowniki dla Twojej karty i zainstaluj.

(Pit3r3q) #5

Odinstalowałem wszystko, usunąłem wszystkie foldery oprócz C:\Program Files (x86)\ATI Technologies, ponieważ jest w użyciu. Niewiele to dało, ponieważ wszystko dalej jest po staremu. Na starcie mam taki błąd:

blad2f.th.png


(Lechoslawgmer) #6

C:\Program Files (x86)\ATI Technologies musisz też usunąć , zrób to w trybie awaryjnym albo wyłącz proces w menadżerze ,następnie zrób jak napisałem a będzie ok


(Pit3r3q) #7

Usunąłem wszystko w trybie awaryjnym, wyczyściłem rejestr programem CCleaner, restart kompa, instalacja, problemy przy instalacji (screen), raport. Po restarcie nie wywala już żadnych błędów, ale programy do konfiguracji karty także nie działają. Nie chcę robić formata przez te problemy..

blad3.th.png


(Lechoslawgmer) #8

no to mam pytanie a sterowniki pobrałeś ? z http://sites.amd.com/us/game/downloads/ ... n7-64.aspx

i jeszcze jedno problem może być też z net Framework zainstaluj go jeszcze raz http://www.microsoft.com/net/ nie pamiętam na której wersji chodzi ccc

wszystko instalować jako administrator !

też miałem ten problem mi pomogło samo zainstalowanie Catalyst Control Center http://sites.amd.com/us/game/downloads/ ... -64.aspx#2

w wersji angielskiej,wcześniej usunąłem całe oprogramowanie ATI