Problem z instalacją sterowników zintegrowanej karty graficznej

Mój problem zaczął się tak: pojawiła się aktualizacja sterowników do karty Nvidii (zawsze je instalowałam programem Geforce Experience), jednak za każdym razem aktualizacja kończyła się niepowodzeniem. Więc postanowiłam odinstalować stare i zaistalować nowe ręcznie, jednak problem nadal występował. Wyczytałam, że powinnam odinstalować “resztki” oraz starowniki drugiej karty (Intela), więc pobrałam program Display Driver Uninstaller i wywaliłam nim wszystkie stery. Jednak gdy próbowałam zainstalować nowe od intelowskiej karty, wyskakiwał mi komunikat, że komputer nie spełnia wymagań (tak, jestem pewna, że pobrałam odpowiednie sterowniki), a sterowników Nvidii nie mogę zainstalować, jeśli nie mam tych od Intela.

Próbowałam przywracać system, ale za każdym razem wyskakuje error (przy każdym punkcie przywracania, tak, jestem pewna, że wyłączyłam antywirusa i inne osłony).

Jakby tego było mało, to mam problem z pobieraniem z internetów większych plików. Czasem pobieranie dochodzi do 90 paru procent i się zatrzymuje, innym razem plik się pobiera, a podczas prób uruchomienia wyskakuje komunikat, że nie ma archiwum 7-z, mimo że 7-zip mam zainstalowany, albo występują inne errory, których treści nie pamiętam (próbowałam w Firefoxie i Explowerze).

karta graficzna (zintegrowana): Nvidia Ge Force 755m + Intel HD Graphics (nie pamiętam dokładnie modelu, ale sterowniki pobierałam uniwersalne)

system: Windows 8 64-bitowy

No to jeszcze podaj co to za laptop? Firma i dokładny model.

Lenovo Y510P

PS druga karta graficzna to dokładnie Intel HD Graphics 4600

Radzę odinstalować wszelkie sterowniki kart graficznych programem Display Driver Uninstaller (którego już użyłaś poprzednio), a następnie zainstalować wg. podanej kolejności: http://download.lenovo.com/consumer/mobiles/ivga113w8.exe oraz http://download.lenovo.com/consumer/mobiles/nvidiaupdatew64.exe

Przy próbie odinstalowania sterowników poprzez DDU pojawił się nowy problem. Wyskakuje mi taki komunikat:

25kmn40.jpg

Szczegóły:

Szczegółowe informacje na temat wywoływania debugowania w trybie JIT (just in time)

Wobec tego odinstaluj wszystko co ma związek z kartami graficznymi firm Intel i nVidia, ale w Panelu sterowania > Programy i funkcje. Z tym Display Driver Uninstaller daj sobie spokój i również go odinstaluj w Panelu sterowania. Następnie jak pisałem wyżej.

Kolejny błąd przy próbie instalacji sterownika Intel:

2wh15bn.jpg

No to jeszcze pozostała tylko ta wersja sterownika Intel: http://download.lenovo.com/consumer/mobiles/1jut04ww.exe

Iiiii… lipa:

2kfrxs.jpg

Dziękuję za próbę pomocy, ale myślę, że lepiej będzie jak oddam mój lapek w ręce kogoś, kto zna się na komputerach. Może przynajmniej uda się przywrócić system do stanu początkowego.

EDIT: Jednak po odinstalowaniu jednego niechcianego (co prawda nie był wirusem albo malware, ale był  “potencjalnie szkodliwy”) programu udało mi się przywrócić system. Co prawda nie udało mi się jeszcze zaktualizować sterowników, ale przynajmniej odzyskałam stare.