Problem z instalacją sterowników

Mam mały problem z instalacją sterowników do karty sieciowej Tp-link Archer TX3000E. Przy próbie instalacji sterowników wyskakuje komunikat: Jeden lub więcej problemów spowodowało niepowodzenie instalacji. Rozwiąż problemy, a następnie ponów próbę instalacji. Co może powodować ten problem? W załączniku dorzucam screena jak i logi z instalacji.

obraz_2022-07-15_120329789
Intel®_Software_Installer_20220715120226.log (25,5 KB)

Spróbuj ze strony tp-link…

To są sterowniki ze strony tp-link. Jakbyś nie wiedział ta firma łączy się ściśle z intelem.

A instalujesz właściwy?
Bo jest kilka wersji sprzętowych.

Tak instaluję właściwy. Mam wersję sprzętową V1 co sprawdziłem na naklejce. Wcześniej te sterowniki instalowałem i wszystko było dobrze. Teraz chciałem te sterowniki przeinstalować i tutaj takie coś.

Spróbuj

Pobrałem z tej strony

A inne sterowniki?
Mogą się instalować w tle i dlatego masz taki problem.
Jak się zainstalują wszystkie z Windows update, ponów instalację

Nie mam innych sterowników w tle. Być może to wina antycheata Vanguarda który często blokuje jakieś pliki. Sprawdzę to

Masz najnowszy net.framework i visual c++ redistributable?

Mam wszystko najnowsze. Problem dalej występuje

Tak było dawniej, jeśli się nie mylę powinieneś zainstalować Intel proset wireless, tak jak na filmie

Może teraz nie trzeba, aktualne sterowniki z Windows Update i aplikacja z Microsoft Store.

Na filmie jest pokazany trochę przestarzały sposób. Jak już mówiłem sterowniki instalowałem tym sposobem i wszystko było dobrze. Teraz chciałem je przeinstalować. Najpierw odinstalowałem kartę sieciową i sterowniki z menedżera urządzeń a potem chciałem zainstalować sterowniki na nowo. W dalszym ciągu jest błąd który oczywiście nie pojawia się nikomu tylko mnie w całym internecie.

A kiedy instalowałeś po raz pierwszy?
Mogło się trochę zmienić.
Jeśli Byś wypakował pliki instalacyjne do folderu i zainstalował przez menedżer urządzeń?
Windows 10 ma wbudowane… większość urządzeń powinna być wykryta i zainstalowana automatycznie.

Ogólnie jest to chyba moja 4 instalacja sterowników. Do tej pory 3 instalacje przebiegały dokładnie tak samo i były tak samo bezproblemowe. Trzecia instalacja na pewno nie była później niż 4 miesiące temu. Spróbuję napisać do supportu tp-link i może oni coś na to poradzą.

Ten cytat mówi ci coś?

Po wyłączeniu vanguarda problem dalej występuje i tak

Może trzeba instalować nowy sterownik tylko po jawymym opisie, że TP-Link/Intel naprawiają luki 0-day.

Log który wstawiłes informuje o „Error 0x80070001” , błędy instalacyjne ale z reguły z windows update
Wskazuje na scieżkę. „C:\Windows\Temp{3328A58A-4610-4D73-AECD-738FE1DBC915}.cr\WirelessSetup.exe”
Ale nie ty jeden masz ten problem. i nie z ta kartą
Spróbuj
W wierszu poleceń( administrator) wpisz i uruchom.
sfc /scannow.
Wstaw wynik
Odinstaluj sterownik przez jakis „…unninstaler”. Wszystko, z wpisami rejestrów włacznie
Uruchom w Start „włacz i wyłącz…”
Sprawdź czy karta na windowsowym działa. Zainstaluj ponownie sterownik
Jesli dalej nie działa to zajrzyj tu https://www.intel.com/content/www/us/en/support/articles/000022173/wireless.html

P.S. Nie daję zadnych gwarancji ze to zadziała ponieważ nie mam pojęcia co robiłes z systemem skoro

Dlaczego?

Ten temat został automatycznie zamknięty 90 dni po ostatnim wpisie. Tworzenie nowych odpowiedzi nie jest już możliwe.