Problem dotyczy instalacji Windowsa 7 lub 10 w wersji 64 bitowej na laptopie HP 250 G3, próbowałem w trybie “legacy” jak i w uefi. Cały czas wychodzi mi w instalatorze oba systemów o sterowniki, próbowałem wszystkie ze strony producenta jak i driverpacka od sterów SATA po USB3 nie chce przepuścić mi tej instalacji. Jakieś sugestie?
Windows 7 Legacy
Windows 10 UEFI
Zrób bendrive bootowalnego z ULTRAiso i zainstaluj z USB
Z płyty nie pójdzie
Oczywiście musisz usunąć wszystkie partycje i utworzyć mowe
Instaluje z USB, i nic z tego.
Czym tworzysz usb? Użyj rufus a w przypadku win 10 ich narzędzia (media creation tool). Oraz używaj portu usb 2.0.
Używam rufusa i portu usb 2.0
W takim wypadku, możliwe że obraz iso jest uszkodzony.
Czy usunołes wszystkie partycje i stworzyłeś nowe? A czy jak robiłeś rufusem to WIN 10 dałeś GTP a win 7 MBR bo inaczej nie pójdzie
Trudno usunąć partycje jeśli te nie są wykrywane.
Coś ty pokręciłeś. Żeby Ci pomóc będę zadawał pytania:
Będziemy instalować win 10! USTAWIAMY NA UEFI SecureBoot
Uruchamiach z pedrive. Czy ci się uruchomił?
Wciskasz dalej
Zainstaluj teraz
Akceptujesz
Wciskasz “Niestandardowe”
Usuwasz partycje
Tworzysz nową
Powinny powstać 2
Formatujesz tą wiekszą
Dalej
Instalujesz na niej system.
Gdzie i w którym przypadku ci wypadł coś? Jeżeli nie zadziała to trzeba inaczej. Na razie czekam!
Do tego nic nie mają sterowniki, musi ci się tak uruchomić
- To nie ja mam problem
- Problem jest opisany na początku tematu. Instalator podczas próby załadowania dysku prosi o sterowniki co jest równoznaczne z tym że autor nie jest w stanie zobaczyć ani usunąć partycji jak sugerujesz.
darek0107, nic nie pokręciłem. MacG - co do pierwszego twojego punktu to faktycznie to nie twój problem, ale po to jest forum żeby uzyskać pomoc w rozwiązaniu problemu. A co do problemu - pendrive był na USB 3.0, musiałem zainstalować z pendrive USB 2.0 i przeszło owszem dziwne ale uroki HP nie raz już dawały znać już kiedyś ( seria pawulon ).
p.s MacG cenna uwaga z tą prośbą załadowania Kolega darek najwyraźniej zapomniał
Dziękuję wszystkim temat można zamknąć.
Dlatego sugerowałem port 2.0 bo sam miałem problemy z używaniem portów 3.0. Tylko nie wpadłem że sam pendrive może być usb 3.0. Mój HP też miał z tym problemy.