Mam następujący problem kilka dni temu byłem zmuszony zrobić format jednej z partycji dysku (tej z systemem). Formatowanie wykonałem podczas próby instalacji systemu Windows XP SP3, format dokonał się bezproblemowo. Niestety następna faza instalacji nie udaje się . Żaden plik nie chce się skopiować przed ponownym uruchomieniem komputera. Próbowałem zainstalować Ubuntu 10.10 malinowa mandarynka , rezultat podobny . Instalacje robiłem jedną z napędu ,
drugą z usb.
Posiadam starą płytę główną ASUS p4pe2-x , a nowy dysk 500gb bez zakupu przejściówki SATA się nie obyło więc myślałem że to właśnie jej (przejściówki) wina . Wsadziłem zapasowy dysk 40gb (do którego nie potrzeba przejściówki) ale na nim także nie da się zainstalować systemu ! Zrobiłem reset BIOS-u ale bez rezultatu . Dysk z zainstalowanym systemem działa dobrze (na dysk 40gb mam system ale ponowna instalacja nie udaje się jak pisałem) , ale nie da się zainstalować systemu od nowa .
Zrobiłem tak jak napisałeś kuzniewski.pl ale format programem nic nie dał, jestem na 99% pewny ze to wina płyty głowniej (ale nie wejść wsadziłem złącza w drugą wtyczke i dalej to samo) . Jest jakis program który sprawdziłby mi sprawność płyty głownej ?
witam, ja mam następujący problem: otóż skończyła mi się darmowa licencja na pakiet office i dzisiaj próbowałam pobrać na nową tę samą wersję ale juz nie mogłam. za każdym razem pojawia mi sie komunikat ze mam nieprawidlowy klucz produktu. juz wczesniej pobieralam te wersje i nie bylo problemow.
Gdy instaluje Windowsa , format partycji na której chce go zainstalować kończy się pomyślnie . Następny etap (czyli kiedy system kopiuje pliki potrzebne do instalacji właściwej) nie udaje się nie może skopiować się żaden plik ( Nie można skopiować plików acc_dis.chm i wszystkich kolejno po nim następujących). Gdy instaluje Ubuntu ładuje się chwilę a później wyskakuje "No init found . Try passing init=bootarg’’.