Problem jest następujący i już skończyły mi się pomysły
Mam Toshibe L300D wraz z nią licencję na Vista Home Premium OEMAct Toshiba.
W komputerze padł dysk twardy (wraz z partycją recovery - płyty brak ) próbowałem odpalić instalację Visty Home Premium z oryginalnego nośnika, ale instalacja nie przechodzi dostaję informację że klucz jest nieprawidłowy.
Pani w Microsofcie powiedziała że klucz mam dobry ale że mogę zainstalować system tylko z płyty od toshiby. A toshiba chce oczywiście coś koło 40 euro za płytkę.
Ma ktoś jakiś pomysł jak zainstalować ten system ?
To nie jest takie pewne, znane są problemy z komputerami DELL, które również wymagają płyty dedykowanej.
Czy próbowałeś aktywować system telefonicznie, kolega na tym forum również instalował czystą Vistę na lapku Toshiba, podczas aktywacji online klucz nie został przyjęty, telefoniczna aktywacja przebiegła bezproblemowo .
Aktywacja telefoniczna nie zalatwi sprawy, bo wpierw należy wygenerować identyfikator instalacji, a ten można dopiero po wpisaniu klucza - a skoro system go nie przyjmuje podczas instalacji, to i po pewnie również…
Podczas instalacji nie trzeba podawać klucza, instalujesz bez, wybierasz wersję systemu zgodną ze swoją domyślną, po instalacji wybierasz opcję “zmień klucz produktu”, jeżeli wtedy odrzuci, to dzwonisz, system powinien się aktywować, na 99%… :lol:
System raczej na 95% jest 32 bit i ja instaluje 32 bit (z tego co sie orientuje na naklejce pisało by jak by była 64 bit ? )
Jak dobrze zrozumiałem jeżeli puszczę instalację i nie wprowadzę kodu to instalacja przejdzie ?
Już próbowałem instalować na kodzie znalezionym w internecie, ale podmiana klucza w zainstalowanej Viscie nie przynosiła efektu.
Recovery nie mam bo dysk padł. Można gdzieś ściągnąć recovery Toshiby ?
Ja mam problem z wpisaniem klucza a nie aktywacją. Jak dobrze rozumuję do czasu jak nie wprowadzę klucza to nie będzie możliwości aktywacji ani przez internet ani telefonicznej. Czy też podczas aktywacji automatycznie podmieni się klucz licencji ?