Problem z instalacją Visty na nowym laptopie


(Lesio8) #1

Siema Kupiłem Lapka DELL Studio 1555 dzisiaj. Przychodzę do domu odpalam go i z partycji recovery instaluje się tam vista wszystko ładnie. Odpaliła się już ściągnąłem partition magic 8.0 niestety nie działał. Więc wziąłem kreator zarządzania dyskami Visty tam zmniejszyłem partycje na jeszcze jedną. No i robię restart minęło już logo Visty i czarny ekran i nagle pach nie ma prondu. Odczekałem swoje aż włączą odpalam system leci logo DELL i nagle niebieski ekran i error i restart. I teraz mija logo DELL i mam opcje uruchom normalnie albo żeby uruchomić kreator przywracania systemu. Odpalam to i nie widzę żadnego systemu, piszę żeby znaleść sterwoniki ale ja nie wiem skąd? Naciskam dalej i wybieram narzędzie odzyskiwania, biorę DELL FACTORY IMAGE RESTOER akceptuje i po sekundzie wyłącza się jak by się skończyło i nic :/.

Biore drugi sposób wkładam płytke z vistą dochodzę do wyboru dysku na którym zainstalować i "system windows nie może znaleźć woluminu systemowego spełniającego kryteria instalacjjne"

No dobra biore kreator jeszcze raz konsola CMD format c: czekam tam dobre 20 minut i po formacie dalej nic

Stoję teraz w kropce i nie wiem co zrobić z góry dziękuję za szybką pomoc bo chciałbym przetestować moje cudo dziś

zdrówko


(Semtex) #2

Nawet się nie zastanawiaj i nie kombinuj,grzej do sklepu i złóż reklamację.


(Lesio8) #3

No dziś jak tylko otworzą to lece. Pan w sklepie powiedział mam 3 dni na przetestowanie maszyny. Ehhh


(Agatonster) #4

Gucio888 ,

Poczytaj - Konkretne tematy... ze zwróceniem szczególnej uwagi na pierwszy post. Proszę poprawić tytuł tematu na konkretny, mówiący o problemie. W celu dokonania zaleconej korekty - proszę użyć przycisku Edytuj przy poście otwierającym ten temat.

Zignorowanie zalecenia będzie skutkowało usunięciem tematu do Kosza.