Z opisu wynika, że raczej ustawienia laptopa OK, problemy są z samą instalacją.
Problem w tym że mój dysk jest kompletnie czysty.
Nie ma na nim nic.
Sprawdzałem memtest86 pamięć i generalnei robiło się to ponad 3h i dalej skanowało - ponad kilka milionów błędów.
Co do zmiany systemu - Znajomy miał bluescreeny cały czas więc sformatował do 0 dysk.
Próbowałem.
Wybieram w menu bootowanie z pendriva.
Najpierw wymień RAM na nowy, lub jeżeli masz 2 kości, a tylko 1 jest wadliwa to ją wyjmij.
Na nowy? Ramy mają max 2 miesiące, 2x8
Skad bede wiedziec ktora jest wadliwa?
Serwis i gwarancja.
Dziwne żeby tak z minuty na minutę się zepsuło kompletnie bez niczego - Dla zabawy call of duty 2 próbowaliśmy odpalić.
Czyli co, odrzuca windowsa przez ramy?
Nowe też się psuje, nie ma znaczenia - serwis.
Ehh, no to nic, trzeba się użerać z Holendrami w takim razie.
Tak swoją drogą to wydałem na tego asus roga prawie 2,2k euro… Zero profesjonalizmu ze strony asusa jak widzę.
Mogłeś zrobić testy każdego modułu RAM oddzielnie i nie montować już modułu, u którego MemTest wykazał błędy.
4 GB RAM spokojnie Ci wystarczy do normalnej pracy laptopa.
Cały laptop ma 2 miesiące, nic sam od siebie do niego nie wkładałem.
16gb ram 2 kostki po 8.
Poprawiłem mój post, bo chyba nie zrozumiałeś intencji?
Wolę laptopa w sumie nie rozkręcać, pójdzie na serwis bo po to niby mam tę gwarancję.
Może to nie RAM tylko dysk?? Jaki dysk jest w tym laptopie, HDD, SSD czy oba może??
A czytać umiesz?
Umiem i jak ja raz miałem problem z RAM-em i zostawiłem memtesta na noc to jak wywalił błąd to wisiał na nim do rana i nie testował dalej wiec troche bez sensu chyba, że kazał dalej testowac mimo, że memtest pokazał bład i zatrzymał test.
Co by nie było masz tu ewidentny problem pamięci lub płyty? i serwis.
Tak naprawde skoro to nowka laptop z gwarancją to ten temat powinien się skonczyć na informacji autora, że memtest wywala błędy i serwis bo cokolwiek tu się nie wymysli to i tak ten laptop musi skończyć w serwisie chyba, że chce stracić gwarancję i sam dłybac, albo kolega od kufla
Dorzuciłbym że strona działa jak oszukasz (np. dodatkiem do zmiany useragent) ją że niby używasz XP lub jakiegoś Linux, na nowszych Windowsach przełącza do pobierania Media Creation Tool.