Problem z instalacją win10

Witam mam problem kupiłem sobie peceta i nie mogę zainstalować windowsa 10 ,jest na usb. Oczywiście legalna wersja.Gdy przechodzę do etapu wyboru dysku na którym mam zainstalować wina instalator nie widzi dysków oraz wyświetla się następujący komunikat: Nie znaleziono żadnych podpisanych sterowników urządzeń.

Proszę o pomoc.

Jaki dysk w tym zestawie masz? Czy UEFI widzi dysk?

1 polubienie

mam 2 dyski adata su800 i toshipa p300 win chce zainstalowac na adacie

Odłącz od płyty głównej przewód sygnałowy dysku Toshiba, tymczasowo na czas instalowania systemu.
Po pomyślnym zainstalowaniu systemu na dysku SSD, podłącz z powrotem dysk HDD i go zainicjuj w systemie.

ale instalator nie widzi żadnego dysku

A UEFI/BIOS widzi dysk?

a jak mam to sprawdzic,wiem że każdy bios wygląda inaczej ale w co mam wejsć

Jaka płyta główna to może znajdziemy kombinacje poza opcją Windowsową uruchamiania UEFI?

asrock z 370 a pro

F2 wciskaj po włączeniu przyciskiem zasilania?

https://www.asrock.com/support/index.asp?cat=FindBIOS

When your computer is starting up, press F2 to enter the BIOS setup

bios mi się sam włącza

To tam zobacz czy gdzieś widać normalnie ADATĘ.

a czy to możliwe żeby coś sie posuło tak że pomimo że jest podłaczone to niewidzi dysku?

bo na gnazdach sata pisze że niema nic podłaczonego

Sam składałeś? Może ktoś nie podpiął np. zasilania lub występuje jakiś konflikt między dyskami sprawdź połączenie a jak będzie ok to odłącz jeden z dysków i wtedy spróbuj. Ja np miałem tak ,że gdy podłączałem dysk pod m2 to ssd pod sata przestawał być widoczny. Jak dalej nic to nie da spróbuj zrestartować bios poprzez wyjęcie na 5 minut bateryjki CMOS.

1 polubienie