Witam, mam problem z instalacją Win 10 mam laptopa samsung rc510 gdzie zainstalowany jest win7 czy chcę zrobić aktualizację do win10 czy całkowicie wgrać nowy system laptop się odpala pojawia się pierwsza ikonka z logo Windows i koniec dalej nie idzie, czy ktoś mam jakieś pomysły co z tym zrobić.
Zależy od wybranej metody. Najlepiej, moim zdaniem, pobrać stąd:
https://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=691209
i tym narzędziem sporządzić bootowalny pendrajw z wybraną wersją (32/64-bit) systemu.
Zbootować komputer z tego pendrajwa i kontynuować instalację. Po ukazaniu się logo Windows trzeba cierpliwie poczekać (czasem kilka minut!), aż pojawi się “kółko” dalszej instalacji. Potem już idzie normalnie…
Wyjmij kartę WIFI na czas instalacji
Moja mama też miała dokładnie ten sam model lapka. Również nie szło zainstalować Win10 (wisiało na logo). Po wyjęciu karty WI-FI (Broadcom) instalator wystartyował, system zainstalował się. Jednak po ponownym wsadzeniu karty - system znowu wisiał na logo. Wówczas daliśmy z bratem sobie spokój. Potrzebna będzie inna karta WI-FI, bo to ona stwarza problem z bootowaniem. Co dziwne - Win8.1 działa OK.
Potwierdzam problem z kartami WIFI w laptopach Samsunga. Już dwa w ten sposób uratowałem przed oddaniem na złom - wymieniając kartę Atheros na Intela
Nie wiem, co tam modzi Samsung, ale u mnie karty Atherosa chodzą bez problemu na wszystkich systemach.