Problem z instalacją windows 7 na Coffee lake

Witam,

Mam problem ze sterownikami do płyty Gigabyte z370 ultra gaming z procesorem i3 8350K

Zainstalowałem windows 7 na ssd tą metodą
http://forum.pclab.pl/topic/1189112-Windows-7-Image-Updater-Automatyczny-aktualizator-obrazu-Windows-7-dla-nowych-maszyn-SkyKabyCoffee-Lake-Ryzen-Threadripper/

System działa tylko nie mam sterowników do karty sieciowej

Na stronie Gigabyte z370 ultra gaming są sterowniki tylko do USB3, SATA i audio

Jeśli ktoś ma jakieś pomysły.

Czy ewentualnie win 8 będzie działa?

Win 7 box aktualizowałem do Win 10 na starej płycie z z97
Nie mogę aktywować win 10 choć mam przypisaną aktywację do konta outlook, więc Win 10 odpada

Z góry dziękuję za pomoc

Hej,

• W wszystkie elementy płyty głównej - oprócz tej sieciówki - są poprawnie wykrywane?
  • W menadżerze urządzeń nie ma innych nierozpoznanych sprzętów?
  • Próbowałeś poszukać sterowników na stronie Intela, bo chyba taką sieciówkę ma płyta. Możesz wkleić identyfikator sprzętu dla tej karty?

Pozdrawiam,
Dimatheus

Po instalacji sterowników ręcznie do win 7 ze strony Gigabyte z370 ultra gaming nie działały porty USB i sieciówka
Myszka bezprzewodowa na USB działała.

Zainstalowałem sterowniki LAN do Win 10 i sieciówka działa

Wgrałem wszystkie sterowniki z CD od płyty i wygląda na to że wszystko jak na razie działa

Mam tylko jeszcze jeden problem z audio. Na youtube dźwięk działa ale w grach już nie.

Jeśli ktoś chciałby wymienić platformę na Coffee lake i zainstalować Win 7 to polecam

Przesiadłem się z socketa 1050, i5 4460 i Win 7 teraz działa jak błyskawica

Dodatkowo mam jeszcze jeden problem z uruchomieniem win 7 na dysku twardym. Podczas uruchomienia następuje reset na tej płycie. Sprawdzałem na ssd z win 7 poprzedniej starej płyty z97 i się uruchamia.

Mam tylko dwie opcję w biosie: AHCI i Optane
Na starej płycie z97 miałem AHCI i IDE czy jakoś tak na tym działał normalnie

Hej,

• A karta w menadżerze jest poprawnie wykrywana?
  • A używasz monitora z portem HDMI?
  • A jakie masz aktualnie ustawienia na nowej płycie głównej?
  • Instalowałeś system od nowa na tym nowym sprzęcie czy przenosiłeś dysk ze starego komputera na nowy bez instalowana systemu na czysto?

Pozdrawiam,
Dimatheus

Sterowniki się źle zainstalowały. Audio już działa

Nadal mam problem z win 7 na dysku twardym. Podczas uruchomienia win 7 mam blue screen i reset. Tak cały czas na ustawieniu AHCI. Powinna być jeszcze opcja IDE w biosie

Aktualnie używam na AHCI ssd ale dysk na pewno nie ruszy na ustawieniu AHCI

Hej,

A no to super!

A co z powyższymi pytaniami z poprzedniego mojego posta?

A jaki dokładnie kod błędu otrzymujesz?

Dlaczego tak uważasz? Co nie tak z dyskiem, że na AHCI nie ruszy? Przecież tryb działania zależy bardziej od płyty głównej i sterowników do niej, a nie do dysku.

Pozdrawiam,
Dimatheus