Problem z Instalacja windowsa 7 asus k56cb

Problem jest taki ze wszystko jest poustawiane dobrze.Dysk sprawny.Bootuje sie z usb wszystko ładnie pięknie, restartuje sie robi te konczenie instalacji po czym nagle wyskakuje blue screen.Już nie wiem co mam zrobic zeby dobrze sie wygrało i żeby wszystko należycie działało.Prosze o pomoc.

Ubita grafika?

Spróbuj komputer uruchomić z płyty Live CD.
Podobny objawi miałam ostatnio na tapecie w komputerze HP.
Ładowanie karty graficznej RADEON HD 6XXX powodował śmierć komputera.

Jak to zrobić i karta nie mogła paść bo jedyne co sie stało to dysk przestał działać wymieniłem go wsadzilem drugi od innego wlaczylem byl system ale nie bylo do niczego sterownikow wiec stwierdzilem ze zrobię formata zrobilem ktory nie doszedł do skutku bo na koncu juz robienia wyskakuje ten blue screen.Wgrac sie próbuje ale tylko próbuje.

Jeżeli masz konfigurację RAM 1+1, to wyciągnij jeden moduł i spróbuj instalacji.

Pobierz UBUNTU Live CD i spróbuj uruchomić komputer.

Mam tylko 1 kostke ramu 4gb

Pobrac nie mam jak aktualnie ponieważ 2 pc nie mam :confused:
Po tym screenie wyskakuje ten błąd

Jeżeli nie masz żadnych możliwości diagnostyki ani prób rozwiązania problemu, to nie jestem w stanie Ci pomóc.

Obstawiam grafikę, RAM, kontroler dysku lub wadliwy nośnik instalacyjny.

Jesteś pewny, że ten stary - nowy dysk był wcześniej sprawny?

Weź go do kolegi i sprawdź odczyty SMART.

Mi się zdaje, czy zrzut ekranu z instalacji to nie Windows 7?

Podobno to win 7 a dysk sprawny poniewaz gdy wloze go w notebooka i na nim zrobie formata to wszystko działa

Pierwszy zrzut ekranu wygląda jak Windows 8 / 10
Formatowanie dysku o niczym nie świadczy, a na pewno nie potwierdza jego pełnej sprawności.
Powierzchnia jest duża, więc problem może leżeć w wielu miejscach.

Najlepiej, jeżeli będziesz miał możliwość wykonać testy.
Podmiana dysku, pamięci, rozruch z live CD.
Bez tego można wróżyć i wróżyć.

Ss z tego nooteboka format z przed chwili i wszystko chodzi a na tym asusie dalej nie.Zdaje mi sie ze cos blokuje skonczenie instalacji tylko sęk w tym ze nie wiadomo co.

Mysle nad kupnem nowego dysku możliwe ze to pomoże bo ten fabryczny poprostu przestał działać.

Jeżeli ten dysk, na którym nie możesz ukończyć instalacji w jednym komputerze, działa w innym komputerze, to przyczyny należy szukać w samym komputerze.

Skoro działanie dysku jest już potwierdzone innym sprzętem, to teraz pozostaje wykluczenie RAM oraz grafiki (ewentualnie uszkodzenie kontrolera dysku w samym laptopie).
Podmień RAM i daj znać.

Może być też uszkodzona pamięć ram.

Wymiana ramu nie pomogła

A dlaczego robiłeś ponowną instalację systemu?

Program memtest86, ma przejść dwa pełne przebiegi i ma być zero błędów.

Program MHDD i wrzuć tu zdjęcie smart tego dysku - funkcja F8.

Instaluj system z płyty DVD.

Pobierz porządne ISO.

To może być też przegrzewanie i uszkodzenia na płycie i inne?

Zrobilem bo win 10 mi sie popsuł.Nagle zaczęły być same errory i bledy + musialem wymienic dysk bo tamten sie rozazczelnil juz chyva wczesniej i powoli przestawal dzialac.
Reszte zrobię jak wrócę do domu.