Witam, mam problem z instalacją windowsa xp prof.
Kiedy instalator sformatuje partycje, skopiuję pliki i ponownie uruchomię komputer znowu zaczyna się wszystko od początku i tak w kółko.
Proszę o pomoc jak to naprawić?
Dodam że wcześniej miałem problemy z uruchomieniem kompa ponieważ pojawiał się błąd “brak pliku NTLDR” - Stąd tan format
A gdy drugim razem robi sie wszystko od nowa to naciskasz przycisk aby zbutowało płyte? Spróbuj tak:
Sformatuje wszystko itp,uruchomi kompa wcisnij Delete i zmien aby czytało pierwszy dysk twardy a nie płyte.
niestety nie pomogło ,kiedy tak zrobie pojawia się błąd " brak pliku NTLDR"
TUNEBOY
(Kamil Zubcio)
asterisk
(Asterisk)
Zapoznaj się proszę z tą stroną i zmień tytuł na konkretny, używając
funkcji 
dodam że próbowałem instalować system na innych dyskach (w sumie mam 3) ale nic to nie dało dalej to samo jak wcześniej
keriu
(keriu)
Musiales miec wczesniej pewnie Linuxa i masz inna tabele patycji. Ja tez tak mialem. Musisz usunac wszystkie partycje i sformatowac je. Mi to pomoglo.
JNJN
(JNJN)
Masz trzy dyski, czy partycje jednego dysku.
Sprawdź poprawność podłączenia i ustawienia dysku systemowego.
Zresetuj bios i ustaw go ponownie i zapisz Save.
Obowiązkowo z dysku systemowego usuń wszystkie partycje, załóż i sformatuj - najlepiej instalatorem z XP i zobacz.
Mam 3 dyski twarde.
Na dysku systemowym mam trzy partycje.
Muszę resetować bios? Mam podkręconego procka i grafike będe musiał kręcić od nowa.
JNJN
(JNJN)
I może tu problem - ustaw wszystko na standard i próbuj.
Sprawdź wszystko dokładnie.
Wyczyściłem dysk systemowy z partycji , sformatowałem i działa :yes:
Wielkie dzięki.
Złączono Posta : 11.09.2007 (Wto) 12:04
Niestety problem z plikiem NTLDR znowu się pojawia.
Dziwne - po intalacji nowego systemu zainstalowałem stery do płyty głównej. Po restarcie systemu pojawia się błąd że brak pliku NTLDR.
Jak włoże płytę z windowsem i podczas bootowania nic nie nacisnę to sytem załaduje się normalnie a bez płyty się nie ładuje.
Co robić?
Narv
(Narv)
Masz jakiś dysk SATA w komputerze?
Takie mam dyski :
Maxtor 6Y120M0 (120 GB, 7200 RPM, SATA) , SAMSUNG SP2504C (250 GB, 7200 RPM, SATA-II), WD Caviar 320GB 7200 16MB WD3200AAKS
Antharas
(Bartlomiej Kwiatkowski)
W sumie maiłem trzy aktywne partcje - pomieszanie z poplątaniem 
Wystarczyło odpiąć dwa dyski i uruchomić system żeby ruszył 
Później podpiołem je spowrotem i działa :yes:
Dzięki za pomoc.
JNJN
(JNJN)
I cały problem może też wiązać się z przetaktowaniem magistrali PCI sprawdź czy na pewno pracuje na 33 MHz - bios ustawienia,dzielniki.