Problem z instalacją windows'a


(system) #1

Witam

Otóż mój problem polega na tym że:

Gdy instaluje windows'a na świeżo co sformatowanej partycji co chwila wyskakuje błąd że nie można skopiować lub zainstalować pliku .

Zastanawiałem się czy czasem nie jest to wina płyty z win (orginalna) ale próbowałem innych systemów (XP Pro, HE) innych płyt a problem pozostaje bez zmian.

Może powinienem na takim (starym gracie) zainstalować 2000/NT ?

Oto parametry sprzętu :

Laptop Compaq Armada E500

procesor Intel Pentium III 800 MHz

  • 128 RAM

  • dysk 10GB

  • karta graficzna Ati - 8MB

Pozdrawiam : )


(Pawel Pieczyrak) #2

Może napęd jest już wysłużony i nie odczytuje poprawnie płyt.


(system) #3

Sugerujesz przez to że może mógłbym dokonać instalacji z pendriva ?


(Mario99228) #4

xp działał na tym wczesniej ??


(system) #5

Tak był na nim zainstalowany xp i działał poprawnie


(slawektor) #6

Masz dysk 10GB. To za mało.

Minimalne wymagania sprzętowe dla Windows 7: 16 GB HDD dla x86 i 20 GB dla systemu x64.


(Mario99228) #7

kolega chyba chce xp z pena zainstalować


(Jasiek.w) #8

Sprawdź twardy dysk - bo jest tak stary, że może mieć bad sektory, a na takim nie zainstalujesz żadnego systemu. Zresztą nawet dla XP to trochę mały ten dysk.


(Pawel Pieczyrak) #9

Wcale nie jest za mały. Ja kiedyś używałem takiego dysku pod XP + aplikacje z których korzystam i maksymalnie miałem zajęte 6 GB


(system) #10

Dobra jeszcze spróbuje sam pogłówkować : )

Dzięki za odpowiedzi pozdrawiam : )


(Goniec2) #11

spróbuj zainstalować jakiegoś linuksa - jeżeli również nie da rady to będzie wina dysku tak jak wspominał Jasiek.w