Problem z instalacją WinXP

(system) #1

Witam

Tak jak w temacie. Byłem wczoraj zainstalować koleżance Windowsa a raczej przeinstalować i ustawiłem bootowanie z płyty, zapisałem ustawienia. Res kompa… ‘naciśnij dowolny klawisz… bla bla bla’ i tu sie problem zaczyna… pojawia sie napis “Trwa sprawdzanie konfiguracji sprzętowej komputera…” jest na monitorze jakieś 3 sekundy i koniec… monitor robi się czarny i zero reakcji.

P.S. Płyta głowna MSI Neo jak dobrze pamietam… Proc Athlon64 3000+

(adam749) #2

Koleżanka ma jakieś dodatkowe kontrolery?? Ja mam i miałem pod nie podłączone napędy i właśnie był taki problem i czasami bluescreeny. Podłączyłem napędy pod kontroler w mobo i jest dobrze.

(system) #3

no właśnie o to chodzi ze nic nie ma, żadnych kontrolerów. Czysty PC … no i czytnik kart pamięci zewnętrzny ale tego to nie liczę nawet. myślałem że to przez monitor… podłączyłem przez analogowe ale dalej to samo…

(adam749) #4

A spróbuj odłączyć ten czytnik. A płytka z Windowem oryginalna bo to mi wygląda na jakiś bras sterów??

(system) #5

płyta przepuszczona przez nLite… Dodane Sterowniki SATA. U wszystkich działa normalnie… W ogóle pierwszy raz sie z takim czymś spotkałem… nawet w szkole nie miałem nic o tym mowy… Systemy i Sieci komputerowe…

(adam749) #6

A nie wywaliłeś przypadkiem jakiś sterów z płyty przez nLite?? Spróbuj zainstalować z niemodyfikowanej płyty.

(system) #7

znalazłem podobny temat na forum. viewtopic.php?t=221900 coś z bootloaderem… Myslalem też że może w Biosie jest włączony Virus Protection ale nie moge tego nigdzei znaleśc… będe z tym walczył i tyle . Jak sie uda to napisze;]