Witam niedawno kupiłem używanego laptopa medion z oryginalnym xp. w pewnym momencie przestal dzialac wiec zrobilem formata ale zaraz po formacie sie wylaczyl (przed instalacja OS). kiedy probuje zainstalowac wylacza sie komputer lub tylko ekran po 2 minutach kiedy skonczy ladowac wszystkie rzeczy. to na pweno nie wina plyty bo probowalem instalowac nawet z dwoch. prosze o pomoc!
Poczytaj tu
Jak zainstalować Windows Xp? - poradnik krok po kroku
Kupiłeś używany lapek od osoby trzeciej , czy od znajomego? Bo może jest uszkodzony a podczas instalacji się to objawia. Spróbuj ściągnąć dowolna dystrybucję Linuksa w wersji Live-CD np. Ubuntu / PCLinuxOS / Mandriva i zobacz czy da się uruchomić i pracować min. 1h.
ok dzieki pomoglo okazalo sie ze zasilacz byl zryty zainstalowalo sie ale mam teraz inny problem: kiedy włączam komputer jest ‘szybka konfiguracja’ czy cos takiego w pewnym momencie mowi mi zebym wpisal numer rejestracyjny i jak probuje wpisac to pisze wszystko wielkimi literami (to akurat nie przeszkadza) ale liczby pisze $@(%& jakby mial wcisniety shift. moze jest uszkodzony. informatyk od ktorego kupilem tego lapa sie chyba obrazil bo na gg nie odpowiada jestescie jedynym ratunkiem czy oddanie do serwisu zeby go fizycznie poczyscili pomoze? czy lepiej lapa opchnac za 80% ceny? ;p
“informatyk” może unika kontaktu bo ci wcisnął kit jak zablokujesz shift (lub fn+klawisz funkcyjny) to numerki rzeczywiście będą jako !@#$%^&*()