Problem z instalacją xp sp2

Witam!

Mam problem z instalacą windows xp sp2. Kopiowanie plików przebiega ok ale po restarcie i instalacji urządzeń następuje problem z instalacją sieci. Pasek instalacji zatrzymuje się na drugiej literze n w słowie instalowaniei tak sobie stoi od 9h. karte sieciową mam zintedrowaną z płytą p4vxasd2+. W biosie niema opcji odłączenia karty sieciowej. Do kompa niema podpiętych kabli sieciowych ani modemów. A i dyske też formatowałem i nic. Dysk hdd ma 80gb , procek 1,6 pentium 4.

Pomocy!! ![-o<

(Jestem nowy na forum więc jeśli żle zamieściłem posta proszę o przeniesienie.)

nie pamiętam ale chyba tam jest możliwość albo pominięcia albo ustawienia standardowych ustawień, musisz sprawdzić na którychś powinno pójść, jak nie to możesz mieć zwaloną płytę instalacyjną win xp

Posiadasz oryginalną płytkę i cd-key? :slight_smile:

Jednak masz możliwość wyłączenia karty sieciowej w biosie. W biosie wejdź w opcje “FEATURES SETUP”, przestaw OnBoard LAN na Disabled.

Próbuję już z drógiej płytki i jest tak samo. :frowning:

no i w biosie niema onboard lan.

zrób tak jak pisze: hevet

spróbuj zainstalować, jak się zainstaluje i będziesz miał działający system, to wtedy włącz ją, jak będą jakieś problemy to chyba pozostaje ci ja wyłączyć w biosie i kupić sobie na pci…

Dodane 05.07.2009 (N) 12:04

musisz mieć jeśli to jest zintegrowana karta sieciowa to musi być…

Dodane 05.07.2009 (N) 12:06

może trochę inaczej się nazywać ale weź książeczkę co dostałeś do płyty głównej (jak nie masz to zajrzyj na stronkę producenta i tam powinieneś znaleźć) i popatrz dobrze każdą opcję biosu

Czy to morze być ethernet device??

W instrukcji do Twojej płyty głównej widoczna jest ta opcja, więc musisz ją mieć.

widzę ze nie szukałeś w ogóle, a było zajrzeć wszędzie…

np:

POWER MANAGMENT

i

poweron by onchip lan

Zaraz zobaczymy na ethernet device disable.

A później na poweron onchip lan .

Dodane 05.07.2009 (N) 12:34

w power management setup mam’ lan/ ring power on’ na disable

Dodane 05.07.2009 (N) 12:36

ethernet device po wyjściu z biosu i zapisaniu ustawień

przestawia się automatycznie na enable??

Dodane 05.07.2009 (N) 12:40

W poweron managment niemam poweron by onchip lan

na enable mam tylko ‘power managment’ i ‘acpi awarde’ o/s mam na yes

Dodane 05.07.2009 (N) 12:54

Udało sie dzięki wszystkim wypowiadającym się na ten temat.

Dla tych którzy będą mieli ten problem do oporu zmieniać w biosie ethernet device na disable mi trzeba było 8x to zmieniać aż w końcu zaskoczyło.

Pozdrawiam i wielkie dzięki Lepperos.