Problem z instalacją

Witam.

Mam problem z zainstalowaniem systemu windows 10. Zacznijmy od początku. W czwartek formatowalem dyski poprzez instalator win 7 i wyskakiwać mi błąd(zdj niżej). Następnego dnia tj. piątek spróbowałem ponownie zainstalować system win 7 i instalacja się powiodła i żaden błąd nie wyskoczył. Teraz próbując zainstalować win 10 poprzez MediaCreatonTool1809 wyskakuje mi ten sam błąd co przy instalacji win 7. Dodam, że jak pierwszy raz instalowałem win 7 oraz 10 w ten sam sposób nie miałem żadnych błędów i wszystko się zainstalowało. Jaka moze byc przyczyna? Dlaczego teraz nie mogę zainstalować win 10?

To jest błąd typowy dla źle wykonanego nośnika z instalatorem.

Udało mi się zainstalować windows 7, ale potem nie mogę zainstalować 10 poprzez MediaCreationTool1809. Wyskakuje mi błąd w zdjęciu niżej.

Pobierz plik ISO na dysk, otwórz go w wirtualnym napędzie i uruchom setup.exe.

Dalej to samo

Wobec tego, jeśli uda Ci się uruchomić choćby tę “siódemkę”, wykonaj testy dysku twardego: Crystal Disk Info, Crystal Disk Mark, HDTune/Benchmark.

Wykonałem test obu dysków twardych i wszystko z nimi w porządku. Może przez jakieś błędy w rejestrze nie mogę zainstalować 10

Rejestr Windowsa nie ma żadnego wpływu na przebieg nowej instalacji systemu spod tzw. bootowania, czyli “na czysto”. Dlatego tak właśnie radzę wykonać czystą instalację Windowsa 10.

Przeskanowałem system za pomocą komendy sfc /scannow i wyskoczyło mi, że mam jakieś błędy. Dodam, że naprawa nic nie daje