Jakiś czas temu na komputerze pojawiły sie problemy z prędkością więc postanowiłem odinstalować/zmienić AV i zaporę , niestety pojawił się mały problem polegający na błędzie generowanym przez MS security essentials , zrobiłem małe sprzątanie, odinstalowałem większość adware’ów przeczyściłem rejestr ccleanerem, i od tamtej pory komputer ledwo zipi.
Ciągle się wieszał i coś wysypywał że ma problemy z jakimiś indeksami to odpaliłem z płyty win7 CHKDSK /F i troche sie poprawilo ale SFC dalej pokazuje że na kompie są blędy ale nie potrafi ich naprawić
Wstaw link do screen’a (wszystkie parametry) z CrystalDiskInfo portable wypakuj i uruchom (zmień ustawienia, Funkcje, Advanced Feature, Wartość Raw i ustaw 10 [DEC]).
Wygląda na to że przez dysk twardy przeszło jakieś tornado - SFC zgłasza mnóstwo uszkodzonych plików systemowych, a na domiar złego zostały również uszkodzone kopie zapasowe tych plików w repozytorium.
Spróbuj wykonać na dysku C :
CHKDSK /F /R
Następnie ponownie: sfc /scannow > na koniec > findstr /C:"[sR] Cannot repair member file" %windir%\logs\cbs\cbs.log >sfc.txt & start notepad sfc.txt