Problem z Instalowaniem gry

WItam serdecznie. Mam problem zainstalowaniem gry. Kiedyś na origin można było zainstalować gre z płyty lub pobrać. teraz jest app EA i tylko jest możliwość ściągnięcia gry z internetu. Tylko po co jak mam na płycie i chce z płyty sobie pograć. GRY to fifa 22 i NFS HEAT

no to w czym problem? logujesz się na swoje konto w ea i ściągasz

Miałeś w pudełkowej grze płytę? No to jesteś szczęściarz. Ja ostatnio tak miałem z 10 lat temu. Obecnie najczęściej w pudełkowej grze jest tylko karteczka z serialem i info na jakiej platformie do gier można ją pobrać i zainstalować. Nawet instrukcji do gry nie ma. To taka polityka firm posiadających platformy do gier. Dzięki temu tak w zasadzie nie masz gry tylko ją wypożyczasz. A jak firmie coś u ciebie nie będzie się podobało to dadzą ci bana i wtedy możesz pisać zażalenie do pana Boga.

To se nie pograsz.

:dagger: :hushed:Co, nie wgrasz z płytki? Żal
No to co teraz ma @alex-acer zrobić z płytami? Do kosza? Nikt nie kupi, bo nie zainstaluje.

W sumie instalacja z płyty to ma sens? Potem ajtuizacje i tak pobierasz z internetu.

A czy nie jest tak, że masz płytę ale bez kodu do aktywacji i dlatego jest problem?

nie mam wystarczająco internetu by pograć fife i nfs. Jak jeszcze Origin działał nie było problemu bo była opcja instalowania z płyty lub pobrać z netu. wszystko na legalu kod itp. Czy jest jakieś rozwiązanie by zainstalować gry z płyty ?

Nie ma i nie będzie - zakładam, że chodzi nie tylko instalację ale i uruchamianie gry z płyty.

gry chodzą bez płyty. tylko chodzi o samo instalowanie z płyty, a nie pobieranie z internetu. bo mam brak neta. a nie ma w co zagrać…

Masz pudełko od gry - tam masz dokładnie napisane wymagania gry:
Obecnie gry z ostatnich 10 lat wymagają neta przynajmniej do aktywacji. Później można grać offline ale nie zawsze.

Nie, oni zrobili to tak, że program z płytki odpala od razu EA Play lub stary Origin nawet jak jest tam z 50 GiB danych na 2-3 DVD.

Odinstaluj EA app jeśli masz zainstalowany i wszystko co z nim związane. Włóż płytę z grą do napędu i zacznij proces instalacji. Na płycie na pewno jest zawarty instalator Origin. Jeśli go nie będzie to pobierz Origina stąd https://origin-a.akamaihd.net/Origin-Client-Download/origin/live/OriginThinSetup.exe

Jeśli to możliwe to instaluj grę i Origina przy wyłączonym połączeniu internetowym.

Nie wiem czy ten sposób zadziała ale można spróbować.