Problem z instalowaniem nowych programów/gier - pomocy!

Witam,

w zeszłym tygodniu kupiłem nowego laptopa z Win7:

Asus k52J

Intel Core i3

3 GB Ram DDR3

ATI Radeon HD54701Gb

Przez kilka dni wszystko było ok, wczoraj zaczęły się dziwne problemy.

Pierwszym objawem było to, że Mój komputer otweirał mi się ok 1 minuty.

Późiej nie mogłem zainstalować żadnej gry, albo na sam koniec system przestał reagować albo instlaacja nie chciała się w ogóle zacząć.

Na koniec chciałem zainstalować pobraną aktualizację, ale i z tym system nie dał sobie rady. Ekran instalacji aktualizacji zostawiłem na ok 3 godziny, ale nic się nie bujneło.

Internet chodzi elegancko, antywirus (AVG) nie może dokończyć oełenego skanowania. Reinstalować system??

Proszę o pomoc!

z góry wielkie dzieki!

jedrula2403 , popraw tytuł tematu, używając przycisku ac7a4cd89050aa6e.gif

Trudno wyczuć co się dzieje, wygląda na infekcję, na początek przeskanuj sobie system tym programem, nie wymaga instalacji, w trybie normalnym uruchom go jako Administrator, jeżeli nie da się go uruchomić w normalnym to spróbuj w awaryjnym, gdy program wystartuje to zakończ szybkie skanowanie i wykonaj pełne wszystkich dysków.

Proponuję też sprawdzić czy nie masz zajętych za dużo zasobów komputera (pamięć) przez niepotrzebne programy.

Uruchom managera zadań i w zakładce “procesy” poszereguj wg. pamięci i zobacz czy nie masz niepotrzebnych programów uruchomionych, które zjadają dużo pamięci.

W tej chwili skanuję komputer, jak program skończy dam znać czy pomogło. Wydaje mi się, że zainfekowane są o ironio pliki AVG…

Dodane 09.03.2010 (Wt) 8:05

no i niestety bez zmian. Program nie skończył skanu… Wszystko zaczęło się ok,ale później przestał pracować. Wszystko inne chodziło Dr. Web niby też, ale pasek postępu nie szedł do przodu, i stał przy jednym pliku. Zostawiłem go na kilka godzin, ale nie się już nie działo.

Nie wiem co robić, prawie nic nie mam zainstalowanego, nie wiem czy jest możliwe, że to wirus.

Poproś o przeniesienie tematu do działu “Bezpieczeństwo”, wykonaj zalecane logi z OTL, wszystkie instrukcje znajdziesz podklejone w dziale bezpieczeństwo, jeżeli coś siedzi to będzie widoczne w logu. Przynajmniej dostaniemy jakieś odpowiedzi.

Witam,

dziś pomiedzy 14-16 wrzucę logi.

Dodane 15.03.2010 (Pn) 11:28

Witam,

logów nie wrzuciłem ponieważ nie dało się ich zrobić, oddałem laptopa znajomemu.

Już wszystko wiadomo. Problem wynikał z mojej niewiedzy i braku znajomości Win7.

System miał zainstalowany wewnętrzne oprogramowanie antywirusowe, które przez przypadek uaktywniłem, w połączeniu z moim antywirusem dało efekt

o jakim pisałem wczesniej. Juz wszystko gra, w sumie sam sobie narobiłem bałaganu.

Dzięki wszystkim za pomoc.